Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzmir merkezli 10 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 27 gözaltı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İzmir merkezli 10 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 27 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik İzmir merkezli 10 ilde başlatılan operasyonda, aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı.

İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan Sorumlu Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, "FETÖ/PDY üyesi oldukları, örgüt adına faaliyetler yürüttükleri, soruşturmayı yönlendirme adına deliller uydurdukları" iddiasıyla aralarında bazı emniyet mensuplarının da bulunduğu 27 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Talimat üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 10 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonda 27 kişiye yönelik gözaltı işlemi uygulandığı belirtildi.
"Emniyet görevlilerini itibarsızlaştırmak istediler" iddiası

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, aralarında üst düzey emniyet mensuplarının da bulunduğu bazı kişilerin FETÖ/PDY terör örgütünün talimatları doğrultusunda "bazı emniyet görevlilerinin itibarsızlaştırılması ve haklarında adli, idari soruşturma başlatılması amacıyla delil uydurdukları" iddiaları üzerine inceleme başlatıldığı kaydedildi.

İnceleme sonrası, iddialara ve FETÖ/PDY'nin amaçları doğrultusunda faaliyetler yürütüldüğüne dair ciddi bulgular elde edildiği vurgulanan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan bu kapsamda verilen talimat üzerine İzmir merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiği ve 27 şüpheli hakkında gözaltı işlemi uygulandığı bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...