Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nusaybin'de son durum ne?

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Nusaybin'de son durum ne?

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Güvenlik güçleri, binaların altlarına kazılan tünellerle köstebek yuvasına çevrilen Nusaybin sokaklarını kilit taşları ile kurulan barikatlardan ve el yapımı patlayıcılarla kurulan tuzaklardan özverili bir çalışma ile temizliyor.

Nusaybin şehir merkezinde icra edilen operasyonlar esnasında 31 Mart 2016 tarihinde çekilen güvenlik birimleri tarafından paylaşılan fotoğraflarda, bölücü terör örgütü mensuplarının Nusaybin’de açtığı hendekler, barikatlar, bina duvarlarındaki geçitler ve bina altlarındaki tüneller görülüyor. Şırnak’ta olduğu gibi Nusaybin sokaklarının birçok yerinde de kilit taşlarından oluşturulmuş barikatlar tespit edildiği anda güvenlik birimleri tarafından kaldırılarak, sokakların temizlenmesi sağlanıyor. 
Terör örgütünün bölgede yaşayan vatandaşların şahsi araçlarını da barikat ya da engel oluşturmak için gasp ettiği ve kullandığı görülüyor. 
Ayrıca teröristler tarafından hazırlanan birçok farklı EYP tipinin gerek barikatlarda, gerekse bina içlerinde yoğun olarak yerleştirildiği dikkat çekiyor. Evlerin içine açılmış tünel girişlerinde ve girişlerin hemen yanlarında amonyum nitrat çuvallarıyla güçlendirilmiş EYP tuzaklarının patlatılması sonucunda binalar çöküyor. 
Asker ve polis timleri, söz konusu operasyonlarda bölgeden teröristleri temizlemek ve huzuru yeniden tesis etmek için son derece uyumlu ve özverili bir şekilde operasyonlara devam ediyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...