Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK’lı teröristler Sur’u talan etmiş

Düzenleyen:
PKK’lı teröristler Sur’u talan etmiş

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde teröristlerin açtığı hendek ve kurduğu barikatlara yönelik başlatılan operasyonlar 103’ncü gününde sona ererken kısmen süren sokağa çıkma yasağı 127’nci gününe girdi. 1

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde teröristlerin açtığı hendek ve kurduğu barikatlara yönelik başlatılan operasyonlar 103’ncü gününde sona ererken kısmen süren sokağa çıkma yasağı 127’nci gününe girdi. 11 mahallede teröristler tarafından evlerin delinerek geçiş yapmak için kullanıldığı ilçede, vatandaşların ziynet eşyalarının ise hainler tarafından çalındığı öğrenildi. Bu arada Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yürütülen operasyonda bölücü terör örgütü PKK’ya ait içerisinde patlayıcı ve mühimmat bulunan depo kullanılamaz hale getirildi. Şırnak’ın İdil ilçesinde ise yasağın kalkmasıyla PKK’lı teröristlerin yere döşemiş oldukları bombalar, güvenlik güçlerince imha edilmeye devam ediliyor. Ayrıca Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı birliklerin, kış üslenmesinden çıkan ve karayollarına bombalı tuzaklama hazırlığı yapan PKK’lı teröristlere yönelik düzenlediği operasyonda, çatışma çıktı. Çatışma sonrası yapılan aramalarda, PKK’nın bomba yapım atölyesi olarak kullandığı 1 mağarada, çok sayıda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

Şarkılı türkülü bomba hazırlığı

 Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde, PKK’lı teröristlerin Kürtçe şarkılar söyleyerek çaydanlıklardan bombalı tuzaklar hazırladıkları görüntüler bulundu. Operasyonda ele geçirilen o kayıtları Genelkurmay yayınladı. Ayrıca bölgedeki güvenlik kaynakları, görüntülerde yer alan PKK’lıların düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildiğini belirtti. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...