Türkiye'de bir ilk!

Düzenleyen:
Türkiye'de bir ilk!

GÜNDEM Haberleri

Terörle mücadeleye binlerce şehit veren Türkiye’de yıllar sonra büyük bir vefa örneği sergilenerek Eskişehir’in şehitleri için ayrı ayrı belgesel yapılıyor. “Eski Şehrin Dirileri” adlı belgeselle emniyet teşkilatı ve silahlı kuvvetler mensuplarının hatıraları ölümsüzleştirilecek.

Türkiye’de bir ilk olarak Eskişehir, şehitlerinin hatıralarını ölümsüzleştiriyor. Vali Güngör Azim Tuna’nın talimatıyla gerçekleşen projede terörle mücadele sırasında hayatını kaybeden Eskişehirli şehitler için ayrı ayrı belgeseller yapılacak. Konuyla ilgili bilgi veren Vali Tuna, ülkemizin zor günlerden geçtiğini, onlarca yıldır yapılan mücadelede binlerce vatan evladının hayatını kaybettiğini vurgulayarak, “Onların her birisi bizim evladımızdı. Çoğu hayatının baharında dünyadan ayrıldılar. Vatan için, bayrak için, devlet için ‘Bir gül bahçesine girer gibi kara toprağa giren’ bu kahramanlar her türlü takdir ifadesinin üzerinde anılmalı ve unutulmamalı diye düşündük ve projemizi başlattık” dedi.

ESKİŞEHİR’İN 207 TERÖR ŞEHİDİ VAR
Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri için söylediği ‘ne yaparsak yapalım hatıranıza bir şey yapabildik diyemeyiz’ ifadesinin terörle mücadele şehitleri için de geçerli olduğunun altını çizen Tuna, “Sokaklara, okullara, parklara adlarını verdik. Hatimlerle ve Mevlid-i Şeriflerle toplu olarak her zaman hatırladık. Ama bu daha farklı bir şükran ifadesidir. Her ne kadar aileleri için kalıcı bir hatıra olsa da asıl olarak milletimizin bütün fertleri için yapılan bir çalışmadır. Tabiri yerindeyse, ‘Bakın bu yiğitler sizin için canlarını feda ettiler’ demektir. Eskişehir’in 207 terör şehidi var. Onların unutulmamaları için tarafımızca ne gerekiyorsa yapılıyor ve yapılacak” diye belirtti.

“ESKİ ŞEHRİN DİRİLERİ”
Şehit ailelerinin her konuda sürekli yanlarında olduklarını, kendilerinin de mukabil olarak devlet kurumlarına teşekkürlerini ilettiklerini anlatan Tuna, milletimizin güvenlik güçlerimizin halen süren mücadelesinin değerini bildiğini, başarılı olmaları için dua ettiğini ifade etti. Vali Tuna dünyanın hiçbir yerinde kaybettiği evladının arkasından ‘Vatan sağolsun’ diyen yakınlarının olmadığını söyledi. Açıklamasında, “Bu necip millet için ne yapılsa azdır, ne kadar çalışılırsa azdır” sözlerini kullanan Tuna, şehitlik kavramının milletimizin iliklerine işlemiş bir kavram olduğunu, onların Kur’an-ı Kerim’de ifade bulduğu üzere “ölümsüzler” olduklarına inandıklarını da belirterek, o sebeple çalışmanın adının ‘Eski Şehrin Dirileri’ olarak belirlendiğini söyledi.

“GÖZYAŞLARIYLA ÇALIŞIYORUZ”
Eski Şehrin Dirileri belgeselinin yönetmenliğini yapan Ali Kışlar da, projeyi büyük bir sevgiyle yürüttüklerini söyleyerek, “Çoğu zaman gözyaşlarıyla çalışıyoruz. Onlarda bu vefa çalışmasından tarifsiz mutluluk duyuyorlar. Unutulmayacak hatıralar biriktiriyoruz. Şehit ailelerine yakın olmak çok farklı bir duygu. Projede en büyük destekçimiz Valilik İdari İşler Müdürü Özlem Çiğdem Karabulut. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcımız Muhittin Yılmaz‘in de önemli katkıları oldu” şeklinde konuştu.

Levent Yener’in yapımcılığını üstlendiği belgesel kapsamında her şehidimiz için ayrı müzik besteleniyor. Besteler, çalışmanın konsept danışmanlığı ve koordinasyonu görevlerini de T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Çanakkale İl Müdürü Murat Dereli yürütüyor. Eserlerİ Nida Şan ve Önder Bilge icra ederken, 3 farklı ilde kurulan 20 kişilik bir ekip görev başında bulunuyor. Eski Şehrin Dirileri ilk etapta 20 bölüm olarak çekilecek. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...