FETÖ şüphelileri, dosyaları 'basına sızdırdığı' için soruşturuluyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ şüphelileri, dosyaları 'basına sızdırdığı' için soruşturuluyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

FETÖ soruşturması kapsamındaki operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, ''25 Aralık soruşturması'' dosyalarını basına sızdırdığı iddiasıyla haklarında soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişi ile aranan 2 şüphelinin, takipsizlikle sonuçlanan ''25 Aralık soruşturması'' dosyalarını basına sızdırdığı ve Karşı gazetesinde yayımladığı iddiasıyla haklarında soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, tanık beyanları ve teknik takip sonucu yapılan çalışmalar neticesinde, İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, eski Karşı gazetesi çalışanı T.A, B.K, E.E, M.B, D.Ö. ile polis memuru M.B. gözaltına alınırken, hakkında gözaltı kararı bulunan U.K. ve K.E'nin ise yurt dışında olduğu tespit edildi.

''25 Aralık kumpas soruşturmasının'' basın ayağına yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, takipsizlikle sonuçlanan ''25 Aralık soruşturması'' dosyasını basına sızdırdığı ve Karşı gazetesinde yayımladığı kaydedildi. Savcılığın tespitlerine göre, şüphelilerin, söz konusu eylemi birlikte hareket ederek gerçekleştirdikleri ve FETÖ/PDY örgütünün amacına hizmet ettikleri öne sürüldü.

Şüphelilere, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak", "gizliliğin ihlali" ve ''casusluk'' suçlamalarının yöneltildiği belirtildi.

Soruşturma dosyasında adı geçen CHP milletvekili Eren Erdem'in ise suç tarihinde Karşı gazetesinde çalıştığı ancak milletvekili olması nedeniyle dosyasının ayrıldığı, daha sonraki işlemlerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüleceği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...