Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na tepki

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na tepki

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkındaki sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan, “Şu anda bu zat bulunduğu makamın adamı değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkında dün yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Erdoğan, şöyle konuştu: 

"İkili bir atışmaya girmeyi doğrusu zayi addediyorum. Şu anda bu zat bir defa bulunduğu makamın adamı değil. Bu zat siyaseti henüz öğrenemedi. Ben daha önce kendisi için 'Çırak bile olamadı' demiştim, gerçekten çırak bile hala olamadı. Çok çok buna yakışacak ifadeler var da, bu ifadeleri kullanmayı edebim müsade etmiyor. 

Geçen söyledim, 'siyasi sapık' dedim. Niye dedim. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız benim partimizin kuruluşundan beri dava arkadaşımdır. Onun inancı noktasındaki değerleri değerlendirmeye bu zatın ne ilmi, ne yaşamı, ne de siyasetteki yeri zaten el vermez. İşte bir kasetle geldiği makam var. Eğer o kaset olayı olmasaydı zaten o makama da gelemezdi.

Kaldı ki bir başka yön, Sayın Baykal’ın yanından çıktıktan sonra ‘Hayır adaylık falan düşünmüyorum’ diyen kişi, ertesi gün aday oldu. Bunda yalan, dolan her türlü şey var. Sabah başka akşam başka. Böyle bir tip, tipleme. Allah bu tiplerden Türk siyasetini, Türk demokrasisini korusun diyorum. CHP’yi de korusun diyorum. 

Tek üzüntüm var. CHP’ye gönül vermiş hanım kardeşlerimin Türkiye’de kadınlara yapılmış olan bu hakareti, bu saygısızlığı aslında çok farklı değerlendirmeleri gerekirdi. Bunu değerlendirmekleri için de ayrıca üzgün olduğumu söylemek isterim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunun iptaline yönelik görüşme kararı almasına ilişkin ise, "Bu bir rutindir. Bu tür müracaatlarda 10 gün içinde yanılmıyorsam esasa girmenin kararını verir, ondan sonra da yine yanılmıyorsam bir ay içerisinde de bunu görüşür, gereken cevabı verir.  Olay bu rutinin işlemesidir" dedi.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi'nin tutuklanması da sorulan Cumhurbaşkanı, ''Bunlar tabii karakter meselesi, cibiliyet meselesi. Buna yok diyemeyiz. Buna benzer şeyler çıkabilir. Nitekim şu anda tutuklandı ve iyi ki tabii ki böyle bir süreç işlemiş oldu. Buna benzer şeyleri yani her yerde bekleyebilirsiniz, olabilir. Temenni ederiz ki bunlar minimize olsun, hiç olmasın ama bu tabii çok çok üzücü bir olay. Bir makama gelmiş böyle bir insanın kalkıp da böyle bir sırrı deşifre etmesi veya buna tevessül etmesi çok çok yanlış bir olaydır. Tabii şimdi artık yargı onunla ilgili gereğini yapacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...