Davutoğlu: Kimse İstanbul’a hançer vuramaz!

Düzenleyen:
Davutoğlu: Kimse İstanbul’a  hançer vuramaz!

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu: Tarihî Yarımada’yı tahakküm eden her yapı ihanettir. Mimar Sinan’dan ders almalıyız. Bundan sonra bu aziz şehre hançer gibi saplanan hiçbir eser yapılmayacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Hepimizin en asli görevi, emanet olarak devraldığımız İstanbul’u gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmaktır. Mimar Sinan’dan ders almış ve onun aşkını yürekten hissetmiş olsaydık, bu aziz şehrin dokusuna, tarihine uymayan eserler yapıp şirk koşmazdık” dedi. Süleymaniye Camii’ndeki “Medeniyetimizin Mimarı, Sinan’ı Anlamak” programında konuşan Davutoğlu, “Şimdi muhasebe vakti. Bir tarafta Süleymaniye diğer tarafta da Gökkafes denilen bir ucube yan yana duruyorsa bizim nesil Mimar Sinan’dan hiç ders almamış diye insan mahvoluyor. Tarihî Yarımada’yı tahakküm eden ne eser varsa bu şehre ihanettir. Aynı şeyi Zeytinburnu kuleleri için de söylerim, diğer yapılar için de” diye konuştu. Çarpıklıktan herkesin sorumlu olduğunu vurgulayan Başbakan, “Hep beraber Mimar Sinan ve Mimarlar Günü’nde başta bütün meslek erbabına, bütün yerel yönetimlere ve bütün bakanlarımıza en açık talimatımız, bundan sonra bu şehre hançer gibi saplanan hiçbir eser yapılmayacak” diye konuştu. 
Davutoğlu, “Bu kadar güzel bir eserin huzurunda ve kubbeyle minarelerin zarif buluşmasının önünde bizim mimarimize, şehir kültürümüze yeni boyutlar katma sorumluluğumuzun vaktidir. Mimar Sinan’ı anmak, sadece eserlerini zikretmekle olmaz. Sinan’ın dünyasına, zihnine, gönlüne nüfuz ederek bunu yapabiliriz. Mimar Sinan’ın hakkını vermek istiyorsak, ahirette onunla karşılaştığımızda ‘Ben size nice bir şehir bıraktım, ne hale dönüştürdünüz’ diye yakamıza yapışmasını istemiyorsak hepimiz İstanbul’da taş üstüne taş koyarken bin kere düşünüp bir kere koyacağız” dedi. Davutoğlu, Mimar Sinan’ın kabrinden yıllar önce çıkarılan kafatasının bulunması için de talimat verdiğini ve konuyla ilgili DNA testleri yapılacağını sözlerine ekledi. 

‘Kadınlar kıymetlidir’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ATO Congresium'da düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılış programına katılarak bir konuşma yaptı. Birlik beraberlik mesajları taşıyan konuşmasında Başbakan, İslamiyetin kadınlara atfettiği öneme de işaret etti . Davutoğlu, konuşmasının ardından eşi Sare Hanım’a çiçek verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...