Kurtulmuş: Cezaevinde birinin öldürülmesi kabul edilemez

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Kurtulmuş: Cezaevinde birinin öldürülmesi kabul edilemez

GÜNDEM Haberleri  / iHA

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş: “Cezaevinde kim olursa olsun birinin öldürülmüş olması asla kabul edilemez” dedi.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Şanlıurfa'da toplandı. Kabinenin gündeminde terörle mücadele ve Suriyeli mülteciler vardı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, toplantının ardından açıklama yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlar Kurulu, 13 yıl aradan sonra ilk kez Ankara dışında toplandı. Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, 4 Eylül 2003'te, Sivas Kongresi'nin yıl dönümü dolayısıyla Sivas'ta toplanmıştı. Ahmet Davutoğlu başkanlığnda ilk kez başkentin dışında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı saat 14.30'de başladı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının gündem maddesi terörle mücadeleydi.

İç savaşın sürdüğü Suriye'nin Aynel-Arap(Kobani), Telabyad, Rasulayn gibi kentlerinin komşu ilçeleri bulunan Şanlıurfa'daki tarihi toplantıda, PKK, DAEŞ, DHKP-C gibi terör örgütleri ile mücadelenin yanı sıra Suriyeli mülteciler konusu da görüşüldü.

Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş Suriye'deki durumu soran gazetecilere 'Suriye satrancında birçok oyun oynanıyor. Oradaki duruma kayıtsız kalamayız. Terör örgütlerine destek girişimini kabul etmeyiz. Suriye halkı için kalıcı sürdürülebilir barış bizim önceliğimizdir' dedi.

Kurtulmuş ayrıca, 'Suriyeli mülteciler konusunda çok fazla spekülasyon vardır. 'Yerli halk' sayılmaları sözkonusu değildir. Bazı illerimiz mültecilerle ekmeklerini paylaşıyorlar. O illere bazı katkılar verilecek. Bir takım çalışmalar içindeyiz. Suriyeli mülteci yükü sadece o illere bırakılmamalıdır.' diye konuştu.

ÖZGECAN'IN KATİLLERİNE SALDIRI

Kurtulmuş, Özgecan Aslan'ın  katillerinin cezaevinde saldırıya uğramasıyla ilgili olarak da şu açıklamayı yaptı: 'Adalet Bakanımız toplantıda paylaştı. Silahla vurularak önce ağır yaralandığı sonra öldüğü bilgisi bize ulaştı. Cezaevinde birisinin öldürülmüş olması asla kabul edilemez. Burada kimin ihmali varsa bu mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Adalet Bakanlığı ve Cumhuriyet Savcısı konuya el koymuştur. Silah nasıl cezaevine sokulmuştur? Kimler yardımcı olmuştur? Hepsi aydınlatılacak.' diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...