Kilis isyanı

Düzenleyen:
Kilis isyanı

GÜNDEM Haberleri

Suriye sınırında bulunan Kilis’e bir yılda 35 havan mermisi düştü. 7 kişi hayatını kaybetti. Halk çileden çıktı.

Suriye’de 5 yıldır süren iç savaştan etkilenen binlerce kişi ülkelerini terk edip Türkiye’ye sığındı. Sınır kapısında bulunması sebebiyle bu zorlu süreçte en büyük ev sahibi tartışmasız Kilis oldu. Kentte Suriyeli sığınmacı sayısı, şehrin nüfusunu aştı. 90 bin nüfuslu Kilis’te 110 bin Suriyeli sığınmacı yaşıyor. Kilis’te bu konuda tarih yazılıyor. Madalyonun bir de diğer yüzü var. Kilis, bulunduğu konum itibariyle içinde olmasa da komşu ülkenin savaşını en yakın hiseden ilimiz. Bu şehrin sınır bölgelerinde hayat daha da zor. Askerler güvenlik gerekçesiyle insanların sınıra bir kilometreden fazla yaklaşmalarına izin vermiyor. 
14 SAAT ARAYLA 5 ROKET
Hayatları pahasına sınır hattında yaşayanlar ölüm kalım savaşı veriyor. Suriye’den terör örgütleri PYD ya da DAEŞ’in açtığı ateş sonucu sınır hattında sık sık alarm veriliyor. Çatışmaların çıplak gözle görüldüğü kentte hemen hemen her gün silah sesleri yankılanıyor. Bazen bu çatışmalar sonrası Kilis direkt olarak kendini savaşın içinde buluyor. DAEŞ ile ÖSO arasındaki çatışmalar sırasında son 1 yılda Kilis’e yaklaşık 35 havan mermisi düştü. Bu roketler bazen bir okul bahçesine, bazen marul tarlasına bazen de Jandarma lojmanlarına isabet etti... Bugüne kadar 7 vatandaşımız hayatını kaybederken, 50’ye yakın kişi yaralandı. Kilis’te son iki günde ise 14 saat arayla 5 roket mermisi düştü. Vatandaşlar ilk defa bu duruma tepki gösterdi. Bölgede yaşayan yüzlerce kişi peş peşe yaşanan patlamaların ölümlere ve yaralanmalara yol açması üzerine Kilis Valiliği önünde tepkilerini dile getirdi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan ve çeşitli sloganlar atan grup, Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Bunun üzerine müdahalede bulunan ekipler, 20 kişiyi gözaltına aldı. 

Kilis isyanı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...