5 kahraman daha son yolculuklarına uğurlandı

Düzenleyen:
5 kahraman daha son yolculuklarına uğurlandı

GÜNDEM Haberleri

Mardin ve Şırnak’ta PKK’nın hain saldırısında şehadet şerbeti içen 5 kahraman gözyaşlarıyla uğurlandı. Şehitlerin cenaze töreninde acı ve teröre öfke vardı.

Mardin’in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Yasin Tekin (25), Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin (40), Jandarma Uzman Onbaşı Sinan Yaylı (24) ile Jandarma Er Mustafa Özen’in (21) cenazeleri Mardin’de düzenlenen törenin ardından, defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı. 
Ankara’da görev yaptığı sırada geçici görevle Savur’a giden evli ve iki çocuk babası Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin Sivas’ta defnedildi. Şehidin cenaze töreninde acılı eş Arzu Çetin’in, “Aşkım ne olursun gitme. Beni yalnız bırakma, yavrularını babasız koyma” sözleri yürek dağladı. Ayakta durmakta güçlük çeken şehidin eşi, askeri yetkililer ve yakınları teselli etti. 
Şehitlerden Jandarma Astsubay Yasin Tekin ise, Niğde’de ebediyete uğurlandı. Şehidin babası Üzeyir Tekin’in, “Kınaladım da gönderdim ben seni yavrum. Vatan sağ olsun, bir Yasin gider, bin tane Yasin gelir” sözleri PKK’lı hainlere en güzel cevap oldu. 
Bu arada Şırnak’ta bir evde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı bombanın patlaması sonrası yaralı polislere yardım etmek için geldiği olay yerinde teröristler tarafından uzun namlısı silahla açılan ateş sonucu şehit düşen Çorumlu Özel Harekât Polisi Hıdır Gençaslan da eşinin memleketi Antalya’da defnedildi. Şehidin kayınbiraderi Murat Karanfil, eniştesinin beresini takarak, Türk bayrağına sarılı tabutun başında özel harekât polisleriyle birlikte nöbet tuttu. Şehidin eşi Esma ve oğlu Berkay ise tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Bu arada şehit Gençaslan’ın anne ve babasının uzun süre önce vefat ettiği öğrenildi.
Öte yandan Nusaybin’deki operasyonda ağır yaralanan Özel Harekat Polisi Kürşat İnan, tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu. Şehidin Tokat Turhal’daki baba evine ateş düştü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...