Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şehit polis gönüllü gitmiş!

Düzenleyen:
Şehit polis gönüllü gitmiş!

GÜNDEM Haberleri

Van'da dün akşam PKK'lı teröristlerin bulunduğu eve özel harekat polisleri operasyon yaptı. Çatışmada ilk ateşle yaralanan 2 polisten biri şehit oldu. 1 PKK'lı terörist öldürüldü, 1 terörist yaralı yakalandı. Şehit polisin Van'a gönüllü gittiği, 6 ay önce de yaralandığı ortaya çıktı.

Van’ın merkez İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi’nde dün PKK’lı teröristlerin bulunduğu eve özel harekat polisleri operasyon yaptı. İhbarla başlayan operasyona evde bulunan teröristler ateş açarak karşılık verdi. Açılan ilk ateşte 2 Özel Hareket polisi yaralandı. Yaralı polislerden Abdullah Delibaş kurtarılamayarak şehit düştü. Yaralı polisler Yüzüncü Yıl üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’ne sevk edilirken, mahalle ve evin çevresi ise çok sayıda polis tarafından sarıldı. Operasyona helikopterler de havadan destek sağladı. Operasyonda bir terörist öldürüldü, bir terörist ise yaralı olarak yakalandı. Evde silah, el bombası ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirilmişti.
Şehit polis gönüllü gitmiş!
6 AY ÖNCE DE YARALANMIŞ

Van'da şehit olan Özel Harekat Polisi Abdullah Delibaş'ın (38) Gaziantep'te oturan ailesine acı haber dün akşam ulaştı. Gaziantep'te 3 ve 8 yaşlarında iki erkek çocuğu bulunan Delibaş'ın kendi talebiyle ikinci doğu görevine gittiği, 6 ay önce de hafif şekilde yaralandığı ve izni bitmeden göreve başladığı bildirildi. Şehit polis, o dönem yaralandığı için geldiği babaevine Türk bayrağı asmış. 6 çocuklu ailenin en büyüğü olan şehit Delibaş'ın, annesi Nefile Delibaş'ı yaklaşık 20 yıl önce kaybettiği öğrenildi.
 

KÜRTÇE AĞITLAR YÜKSELDİ
Şehit polis memuru Abdullah Delibaş, düzenlenen törenin ardından, memleketi Kilis'e uğurlandı. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törene, Vali İbrahim Taşyapan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Şehit polis memuru Delibaş'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, tören alanına getirilerek öz geçmişi okundu. Şehidin yakınları bu sırada Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehidin babası Süleyman, eşi Özlem, çocukları Süleyman ve Efe Delibaş'a törene katılanlar destek oldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından, şehit Delibaş'ın cenazesi, mesai arkadaşlarının omuzlarında tekbir getirilerek, askeri uçağa taşındı. Şehidin cenazesi uçakla, memleketi Kilis'e uğurlandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...