Erdoğan: Bizi kıskanıyorlar

Düzenleyen:
Erdoğan: Bizi kıskanıyorlar

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan: Türkiye’ye bakınca sadece terör görenler, örgütü besleyenlerdir. Yaşanan sıkıntıların çoğu ülkemizi hedeflerinden uzaklaştırma amaçlı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Terör sadece bizim değil tüm insanlığın sorunudur” diyerek, terör olayları üzerinden Türkiye’yi okumaya kalkanların yanılacağını söyledi. Adana’nın Tufanbeyli ilçesindeki Enerjisa Tufanbeyli Linyit Santrali’nin açılış töreninde konuşan Erdoğan, “Ey Avrupa, ey dünya, eğer Türkiye’nin gerçek fotoğrafını görmek istiyorsan işte buraya bak. Tamamı siyasi hesapların ürünü, tamamı ideolojik körlüklerle, çarpıtmalarla, yalanlarla bezeli raporlar Türkiye’yi anlatmıyor, anlatamaz da. Türkiye’yi anlamak için bakacağın yer işte burasıdır. Bu tesise bakacaksın. İşte bu yatırımlar, bu hizmetlerdir” dedi. 
2023 HEDEFLERİNE ERİŞECEĞİZ
Erdoğan, “Türkiye’ye bakınca sadece hendekleri görenler, bunlara sesleniyorum, bu hendekleri kazdıranlara bakın. Türkiye’ye bakınca sadece terör olaylarını görenler, o olayların müsebbibi olan örgütü besleyen, teşvik eden ve destekleyenlerdir. Türkiye’ye bakınca sadece Suriyelileri, sadece çaresiz göçmenleri görenler, o insanların ülkelerini yaşanmaz hale getirenlerdir. Hâlbuki gerçek Türkiye, üreten, büyüyen Türkiye’dir. Her alanda tarih yazan Türkiye’dir” ifadesini kullandı. 
Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda atılmış her adımın kendisi için çok değerli olduğunu belirten Erdoğan, son yıllarda yaşanan sıkıntıların pek çoğunun gerisinde Türkiye’yi bu hedefinden uzaklaştırma amacı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmiş Türkiye’nin birilerinin işine gelmediğini çok iyi gördüklerini belirtti. 
BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİK
Türkiye bugün terör belasıyla karşı karşıyaysa bunun en önemli sebeplerinden birisinin; Türkiye’nin ilk 10’a yürüme süreci olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Bunlar ülkemizi terör belasıyla bu amacından uzaklaştırmanın gayreti içerisindeler ama biz bu amacı da biliyoruz ve bunu yıkacağız. İhracatını 500 milyar dolara, dış ticaretini 1 trilyon dolara çıkaracak bir Türkiye’nin birilerini oldukça rahatsız ettiği açıkça görülüyor. Savunma Sanayiinde dışa bağımlılığından kurtulmuş bir Türkiye’ye birilerinin tahammülü olmadığı belli. İşte burada olduğu gibi kendi rezervlerini kullanarak potansiyelini harekete geçirecek, enerji konusunda kaynak çeşitlendirmesini başarmış bir Türkiye, hiç şüphesiz birilerinin işine gelmiyor” ifadesini kullandı. Erdoğan, 2023 hedeflerine yaklaştıran her projeyi, her hizmeti hayata geçiren herkese, özellikle de başbakana ve hükümete teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...