ABD'de devleti suçladı

Düzenleyen:
ABD'de devleti suçladı

GÜNDEM Haberleri

Demirtaş, ABD’nin Washington şehrinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin Güneydoğu’da katliam yaptığını söyledi.

Bir dizi temaslar için ABD’de bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Washington’da devleti katliam yapmakla suçladı. Demirtaş, Güneydoğu’da başlatılıp ardından büyükşehirlere uzanan terör hadiselerinden PKK’yı değil, devleti sorumlu tuttu. Washington’daki Kurdish Policy Research Center’daki toplantıda kendisine yöneltilen, “TAK denen örgütlenme, şehir terörizmine başvuruyor. Burada Türk - Kürt çatışmasına gitme riski var mı?” şeklindeki soruyu cevaplayan Demirtaş, şunları söyledi: “Bu konuda çok dikkatli konuşmaya çalışıyorum. Bu tür tespit ve değerlendirmeler yapılırken hassas davranılmalı. Ankara’da yaşanan katliam, İstanbul’da yaşanan patlama, zaten uzun yıllardır var olan kamplaşmayı, tansiyonu yükseltti. Sokağa çıkmanın yasak olduğu yerlerde yaşanan katliamlar iki toplum arasındaki mevcut kutuplaşmayı inadına gerilimli hale getirdi. Hepimizi kaygılandıracak kadar tansiyon artmış durumda.”
Dokunulmazlıkların kaldırılması çalışmalarına da değinen Demirtaş, “1990’lı yıllar ile bugün kıyaslandığında bütün bu yapılanlar yanında, çok daha cesur bir duruş sergiliyor. Her şeye rağmen korku oluşturmayı başaramıyorlar. Bu suçları işleyenler korkuyorlar. 90’lı yıllardaki gibi cesur değiller. Bundan dolayı, talimatı veren de uygulayan da yargılanabileceklerini, gün geldiğinde cezalandırılacaklarını biliyorlar” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...