Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kendini feda etti, faciayı önledi

Düzenleyen:
Kendini feda etti, faciayı önledi

GÜNDEM Haberleri

Polis memuru Yusuf Erin, bomba yüklü aracı görür görmez teröristlere ateş açtı, kendi şehit olurken arkadaşlarını kurtardı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, teröristlerin bomba yüklü araçla özellikle polislerin yoğun olduğu bölgede saldırı gerçekleştireceği istihbaratını alınca alarm durumuna geçti. Emniyet Müdürlüğü, polislerin kullandığı servis araçlarının saatlerini ve güzergâhlarını günlük olarak değiştirerek muhtemel saldırıları önlemeyi hedefledi. Dün de 1 Mayıs nedeniyle polislerin Emniyet Müdürlüğü önünde toplanıp, midibüs ve otobüslerle görev alacakları eylem bölgelerine gitmesi planlanıyordu. Ancak, terör saldırısı istihbaratı nedeniyle dün gece bu uygulama iptal edildi ve polislerden evlerinden görevlendirildikleri alana gitmeleri istendi.
Polis, Emniyet Müdürlüğü önünden geçen yaklaşık 200 metrelik yolu da bariyerlerle trafiğe kapattı.
Ancak sabah saatlerinde bölgeye gelen iki araç barikatı aşarak binaya yaklaşmaya çalıştı. İlk anda otomatik silahla ateş açan teröristler, 6 yıllık polis memuru Yusuf Erin’in önlerine atılıp hainlere anında karşılık vermesi üzerine kaçtı. Peşinden gelen 300 kilo TNT ile yüklü araç da binaya fazla yaklaşamadan patlatıldı. Saldırıda evli ve 1 çocuk babası, kahraman polis Yusuf Erin ile polis arkadaşı Serdar Şakir şehit oldu. 15’i polis 23 kişi de yaralandı. Yoğun bakımda olan 8 yaralıdan 7’sinin polis olduğu kaydedildi. 
Çok kalabalık bir bölge olmasına rağmen can kaybının çok daha fazla olmasını, teröristlere ateş açarak kendini siper eden Yusuf Erin önledi. 
Saldırının hemen ardından olay yerine gelen sivil ve resmî polis ekipleri, gözyaşlarına hakim olamadı. Bazı sivil polisler ise sinir krizleri geçirdi. 
Patlamada olay yerine yakın olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi binasında da büyük hasar meydana geldi. Bina içerisindeki camlar kırılırken, asansör duvarı ve çalışma masalarında da büyük hasar oluştu.
Saldırının ardından polis ekipleri Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir eve operasyon düzenledi. Baskında; saldırıyı gerçekleştiren ve patlamada parçalanarak ölen DAEŞ üyesi İsmail Güneş’in babası Süleyman Güneş ile birlikte yaklaşık 10’un üzerinde yakınını gözaltına aldı. Saldırganın patlattığı aracın kiralık olduğunu belirleyen polis ekipleri, eylemcinin kendisine ait araç ile araç kiralama firmasından kiralanan diğer araçların da peşine düştü. 

Kendini feda etti, faciayı önledi

2 yıldır G.Antep’te görev yapan Yusuf Erin, martta ailesiyle umreye gitmişti. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...