Eteğini giyen PKK’lı kaçıyor

Düzenleyen:
Eteğini giyen PKK’lı kaçıyor

GÜNDEM Haberleri

Güneydoğu’da devam eden operasyonlar hakkında güvenlik güçlerinin son gelişmelere yönelik yaptıkları durum değerlendirmesinde çok çarpıcı bilgiler yer aldı.

Raporda, şehir merkezlerinde ‘barikat ve çukur siyaseti’ çöken ve bozguna uğrayan bölücü terör örgütünün kırsala yönlendirildiğine dikkat çekildi. Örgüte yeni katılan teröristlerin kırsaldan gelen tecrübeli teröristlerce “yemlik” olarak ön saflarda kullanılmasının bu süreç içerisinde yeni yetme teröristlerin tepkisine neden olduğu ve bu tepkinin kendilerini etek ve şalvar giyerek kaçmayı deneyecek seviyeye getirdiği kaydedildi. ‘Yemlik’ olarak ön saflarda kullanılan ve hayatını kaybeden teröristlerin ailelerinden terör örgütüne karşı çok net şekilde lanetlemeler gelmeye başladı. Bu karşı tutum terör örgütüyle halkın arasında kapanması imkânsız önemli bir uçurum oluşturdu. Teslim olan teröristlerin kendilerinin sözde liderleri tarafından nasıl kandırıldıkları da itiraflarda yer aldı. Kaçışların başlamasıyla örgüt içi infazlar da arttı. Bu diğer teröristlerde büyük bir moral çöküntüsü oluşturdu. Zincirleme reaksiyon halinde yayılan bu çöküntü örgütün direnme gücünü de kırdı. Örgütün Irak kuzeyindeki lojistik tesisleri, silah ve mühimmat depoları, barınma alanları, sığınakları, yer üstü ağır silah mevzileri yüzde 80-85 oranında imha edilerek, örgütün Irak’ın kuzeyinde adeta felç edildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...