Nusaybin'de şehit olan 3 asker memleketlerine uğurlandı

Düzenleyen:
Nusaybin'de şehit olan 3 asker memleketlerine uğurlandı

GÜNDEM Haberleri

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldıkları hastanede şehit olan 3 askerin cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Nusaybin’de teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldıkları hastanede şehit olan Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım, Piyade Uzman Çavuş Hasan Kahraman ve Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek için Mardin’de uğurlama töreni düzenlendi. 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’ndaki törene 7. Kolordu Komutanı Orgeneral İbrahim Yılmaz, Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazesinin katafalka konulması ile başladı. Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardından Müftü Vekili İsmail Ünal dua okudu. Birlik adına konuşma yapan Hava Savunma Yarbay Kubilay Karadeniz, terör örgütü mensuplarının Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceğini vurguladı. Törenin ardından şehit Uzman Çavuş Hasan Kahraman’ın cenazesi Kütahya’ya, şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek’in cenazesi Afyonkarahisar’a, şehit Astsubay Üstçavuş Erhan Yıldırım’ın cenazesi ise Kayseri’ye uğurlandı.
Nusaybin'de şehit olan 3 asker memleketlerine uğurlandı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...