TİKA’dan Afganistan’da eğitime destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TİKA’dan Afganistan’da eğitime destek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Afganistan’ın başkenti Kabil’de 5 bin üzerinde öğrencinin okuduğu Bebe Serveri Sengeri okulunda kimya, fizik, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarları kurdu.

Bebe Serveri Sengeri okulunda düzenlenen törene TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, Afganistan Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

TİKA Kabil Koordinatörü Şahin yaptığı açıklamada, Kabil’deki Bebe Serveri Sengeri okulunda kimya, fizik, biyoloji ve bilgisayar laboratuvarları kurduklarını ve okulun bazı diğer ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi. Bu yardımlar sayesinde okuldaki öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim alabileceğini söyleyen Şahin, Türkiye’nin Afganistan’a değişik alanlarda vereceği desteğin devam edeceğini vurguladı.

Bebe Serveri Sengeri Okul Müdürü Rabiye Abdullah ise Türkiye’nin sürekli Afganistan’a verdiği destek nedeniyle teşekkür ettiğini dile getirerek, TİKA’nın Bebe Serveri Sengeri okuluna 25 bilgisayar ile kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarları için gereken tüm modern ekipmanları sağladığını bildirdi.

TİKA’nın aynı zamanda okul müdürlüğüne oturma takımı ile masa ve dolap yardımını da yaptığını ifade eden Abdullah, daha önce okulda bilgisayar, kimya, fizik ve biyoloji laboratuvarlarının bulunmadığını ve öğrencilerin okudukları dersleri deneme imkanına sahip olmadığını dile getirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...