Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fetullah Gülen'in yeğeni tutuklandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Fetullah Gülen'in yeğeni tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 31 şüpheliden, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 14'ü tutuklandı.

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 31 şüpheliden, örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu ileri sürülen, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 14'ü tutuklandı, 16'sı yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan, emniyetteki işlemlerinin ardından "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü adına faliyet yürütmek" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçlamasıyla savcılığa sevk edilen 31 zanlıdan biri sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Örgütün "okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu" olduğu ileri sürülen, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen ile İstanbul'da görevli Teğmen M.A.T'nin de aralarında bulunduğu 8'i kadın 30 şüpheli ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mehmet Mezher Gülen, örgütün sözde Karşıyaka bölge mali müşaviri olduğu öne sürülen K.Z, bölge imamları oldukları iddia edilen V.Y, H.Y, M.Ç ve S.Ö'nün de aralarında yer aldığı 14 zanlı tutuklandı, Teğmen M.A.T ile 15 şüpheli ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Kayıtlardaki ayrıntılar
Operasyonda ele geçirilen, Karşıyaka ile çevre ilçeleri çatısı altında birleştiren ve örgüt tarafından "Karşıyaka Eyaleti" olarak adlandırılan alt yapılanmaya ait kayıtlar ve muhasebe takip programları üzerinde yapılan incelemede birçok kişiye yönelik fişlemeler saptandı.

Fişleme kayıtlarında isimleri yer alan 630 öğretmenin, görüşleri ve örgüte yakınlığına göre değerlendirildiği, örgüte katılabileceğini düşündükleri kişilere yönelik çalışmalar yapıldığına ilişkin notlar bulunduğu öğrenildi.

Şüpheli Teğmen M.A.T'ye ilişkin de kayıtlarda "Askeri okula gittiği için hesabı kapatıldı" yazılı nota rastlandığı, bunun üzerine başlatılan incelemede zanlının özellikle bağış ve himmet konularında örgüt adına faaliyet yürüttüğünün tespit edilmesi sonrası gözaltına alındığı belirtildi.

Öte yandan, kayıtlarda bağışçıları motive etmek amacıyla Maldivler'e gezi düzenlendiği, gezi giderlerinin de öğrenciler için toplanan burs paralarından karşılandığına ilişkin notlar bulunduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...