Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Önce Kilis, sonra Gaziantep

Düzenleyen:
Önce Kilis, sonra Gaziantep

GÜNDEM Haberleri

Kilis ve Gaziantep’e roket mermisinin düşmesinin ardından Suriye tarafındaki terör örgütü DAEŞ’e güvenlik güçleri misliyle karşılık verdi.

Kilis’in Elbeyli ilçesine Suriye’den ateşlenen iki havan mermisi düştü. Roketlerden biri eve diğeri ise boş araziye isabet etti. Havan mermisinin düştüğü evde bulunan 5 kişi yaralandı. Bu saldırının ardından DAEŞ’in Katyuşa roketatarları hedefi bu kez Gaziantep oldu. Dün sabah saat 10.45 sıralarında 2 Katyuşa roketatar mermisi sınıra yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Gaziantep Havalimanı’nın da bulunduğu merkez Oğuzeli ilçesinin Gürsu mevkisine düştü. Roketlerden biri boş araziye düşerek infilak ederken, ikinci roket mermisi ise bir lojmanın etrafını çevreleyen bahçe duvarının bulunduğu bölgeye düştü, ancak patlamadı. Saldırılar sonrası sınırda konuşlu birlikler de alarm durumuna geçti. ANTPQ-36 adlı hedef tespit radarları 2 roketatarın atıldığı bölgeyi belirledi ve sınırda konuşlu topçu birlikleri Fırtına obüsleri ve Sakarya adlı çok namlulu roketatar bataryası ile bölge ateş altına alındı. Askeri kaynaklar, sınır birliklerinin yaptığı müdahale sonrası Suriye tarafındaki DAEŞ hedeflerinde bulunan 4 katyuşa mevzisinin imha edildiğini açıkladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...