Söz sırası yargıda

Düzenleyen:
Söz sırası yargıda

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği konusunda artık söz sırası yargıya geldi.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Dosyaların tutulduğu Meclis Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, bugün itibarıyla fezlekeleri Adalet Bakanlığına teslim edecek. Adalet Bakanlığının da dosyaları en geç 15 gün içinde savcılıklara göndermesi gerekiyor.
152 VEKİLİN 799 DOSYASI VAR
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’un verdiği bilgiye göre Anayasa değişikliğinin kabul edildiği 20 Mayıs itibarıyla Meclis’te 139 milletvekiline ait 682 fezleke bulunuyordu. Adalet Bakanlığı ve Başbakanlıkta bekleyenlerle birlikte işlem yapılacak dosya sayısı da arttı. Anayasa değişikliği ile birlikte toplam 152 milletvekiline ait 799 dosya ile ilgili işlem yapılacak. Mahkemeler ve savcılıkların dokunulmazlığı olduğu için milletvekilleri ile ilgili yargı sürecini durduğunu hatırlatan Şentop, “Şimdi dokunulmazlıklar kalktı. Savcılıklar dosyaların intikalini bekleyecek. Şu anda bir işlem yapmaları mümkün değil” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...