Bir ölür bin diriliriz

Düzenleyen:
Bir ölür bin diriliriz

GÜNDEM Haberleri

Türkiye teröre karşı tek yürek oldu. Binlerce kişinin teröre meydan okuduğu törenlerde kurbanlara dua ve hainlere öfke yağdı.

Dün mübarek ramazan günü İstanbul'u kana bulayan hainlere öfke yağdı. Önceki gün nöbete giden çevik kuvvet polislerine bomba yüklü araçla saldırı düzenlemiş, uzaktan kumanda ile patlatılan bomba 6'sı polis, 11 kişinin hayatına mal olmuştu. Dün, 11 şehit için memleketin pek çok noktasında öfke ve gözyaşı vardı. Bir araya gelen 10 binler, teröre karşı tek ses oldu, birlik ve bütünlük mesajı verdi. 
Şehit polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü, Fatih Camisindeki cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Başbakan Binali Yıldırım, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı cenazede 10 binler teröre karşı kenetlendi. Ayakta durmakta güçlük çeken şehit yakınları, tabutun başında duran ve gözyaşlarına hakim olamayan polisin gözyaşlarını da kendi elleriyle sildiler. Yaşanan bu tablo cenazeye katılanları da gözyaşına boğdu. Cenazeye katılan komutanları gören bir şehit yakını ise sarıldığı komutandan kendisini askere almasını istedi.  
Şehit polis Ramazan Kırboğa için Kayseri’de düzenlenen törende  şehidin yakınları Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Eşi Ceylan Kırboğa, polis üniforması giydirdiği 1 yaşındaki oğlu Yusuf'a babasının fotoğrafını öptürdü. Kırboğa, bu sırada "Yazık ettiler. Daha o 1 yaşındaydı. O da büyüsün, babasının öcünü alsın" diyerek ağladı. 
Şehit polis Yaşar Özlem'in cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde, şehit polis Duha Beker de memleketi Yozgat'ta 6 ay önce vefat eden babasına yanına defnedildi. 
Şehit polis memuru Emrah Pekdoğan'ın cenazesi de Kırıkkale'den kaldırıldı.  
21 yaşındaki Elif Tutuş İnce ise, memleketi Malatya’da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Esra Tekin ve Eşi Hakan Tekin de İstanbul Üniversitesi’ndeki törenin ardından Kozlu Mezarlığı'na defnedildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...