Muhammed Ali uğurlandı

Düzenleyen:
Muhammed Ali uğurlandı

GÜNDEM Haberleri

74 yaşında hayatını kaybeden ABD’li efsane boksör Muhammed Ali’nin doğduğu Louisville şehri, kent tarihinin en önemli törenlerinden birisine sahne oldu.

Muhammed Ali’nin doğup büyüdüğü evin önü ve adına yapılan “Muhammad Ali Center” efsane boksörün sevenleri tarafından ziyaret akınına uğradı. Muhammed Ali için ilk tören dün saat 12.00’de (TSİ:19.00) kılınan cenaze namazıyla başladı. Namaza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı. Türk heyeti ön saflardan efsane boksöre veda etti. Muhammed Ali, bugün Cave Hill mezarlığında defnedilecek. 
Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali için bir makale yazdı. Bloomberg’de yayınlanan makalede şu ifadeler yer aldı: “Dünyanın her yerinden insanlar Ali'nin sporcu kişiliğinin yanı sıra siyasi duruşundan da etkilenmişti. İnsanlığın her zamankinden daha büyük sorunlarla karşı karşıya olduğu bu dönemde Ali'nin barış, özgürlük ve dayanışma mesajı Türkiye'nin politikalarına yol gösteriyor. Bugün herkes Muhammed Ali'nin atletik başarılarını konuşacak ama onun gündeme getirdiği sorunlar ciddiyetini koruyor. Onun anısına saygı göstermenin en iyi yolu, özgürlük, eşitlik ve dayanışma vizyonunu uygulamaya geçirmektir.”

Muhammed Ali uğurlandı

Hataylı anne: Ali’ye duacıyım

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaşayan Emel Hadduroğlu Ozan, ‘Hiperkolesterolemi’ hastası kızı Nilgün ve oğlu Camiz’in tedavisi için 1965 yılında Almanya’ya gittiğini söyledi. Burada efsane boksör Muhammed Ali’ye feryatlarla sesini duyurduğunu söyleyen Ozan başından geçenleri şöyle anlattı: “Çocuklarım kendilerine verilen bütün ilaçları içmelerine rağmen sonuç alamadık. Ben de 2 çocuğumu alıp Muhammed Ali’nin kaldığı otelin önüne gittim. Bodyguardlar engelledi içeriye giremedim. Ben feryat ettim. Muhammed Ali duydu. Derdimi dinledi, ağladım, ağlayınca üzüldü. Bana, ‘Benim de çocuklarım var. Üzülme. Elimden gelen ne imkân varsa yapacağım’ dedi. Amerika’ya dönünce de mektup gönderdi. Mektupta çocuklarımı aldırıp tedavi ettireceğini ve bize bilet gönderdiğini yazmıştı. Ben hazırlık yaparken kızımın kalbi yetmedi. Oğlum için de Amerika’dan, İngiltere’den profesörler gelip ameliyata girdi. Oğlumun ilk ameliyatı çok güzel geçti. 8 sene ömür verdiler. Fakat oğlum 2 yıl sonra 32 yaşında öldü. Her şeye rağmen Allah Muhammed Ali’den razı olsun. Bize sahip çıktı. Yalnız bırakmadı. Mekânı cennet olsun” dedi. 

Muhammed Ali uğurlandı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...