Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK’daki FETÖ’ye ‘darbe’ temizliği

Düzenleyen:
TSK’daki FETÖ’ye ‘darbe’ temizliği

GÜNDEM Haberleri

Milli güvenlik için tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ’yle irtibatlı 1684 kişinin orduyla ilişiği kesildi. Bunlardan 149’u general, 1099’u ise subay… 16 TV ve 45 gazete de kapatıldı.

Buket GÜVEN

Hükümet, bugün toplanacak Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesinde aralarında Orgeneral Adem Huduti, Orgeneral Akın Öztürk’ün de bulunduğu 149’u general ve amiral 1684 kişiyi ordudan attı. Genelkurmay Başkanı ile Kuvvet Komutanları’nın da değişmesi bekleniyor.

FETÖ terör örgütünce 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Hükümet tarafından hazırlanan ikinci Kanun Hükmünde Kararname (KHK) dünkü Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Kararname ile darbeci askerler Türk Silahlı Kuvvetleri’nden uzaklaştırılırken çok sayıda yayın kuruluşu da kapatıldı.

KHK ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü’ne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 87 general, 726 subay, 256 astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 32 amiral, 59 subay, 63 astsubay,  Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 30 general, 314 subay, 117 astsubay olmak üzere toplam 1684 asker, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden uzaklaştırıldı.

ARTIK ‘ER’ BİLE DEĞİLLER

Tutuklu orgeneraller Adem Huduti ve Akın Öztürk, EDOK Kurmay Başkanı Korg. Metin İyidil, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ı terör örgütünün lideri Fetullah Gülen’le görüştürmeyi teklif eden Akıncı Üssü’nün komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim ve Genelkurmay Başkanlığı’na yapılan baskında yönetici rol oynayan Tümgeneral Mehmet Dişli de atılanlar arasında yer aldı. Darbenin ‘beyin takımı’ arasına bulunan Tuğgeneral Mehmet Partigöç ve Korgeneral İlhan Talu’nun da TSK’dan ilişiği kesildi.

Darbe girişiminin merkez üssü olarak kullanılan 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda aktif görev alan 64 pilot subay da TSK’dan atıldı.
OHAL Kararnamesi ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı’na bağlandı.

MEDYA KAPISINA KİLİT

Aynı kararnameyle FETÖ’yle bağlantılı 3 haber ajansı, 16 televizyon, 23 radyo, 45 gazete, 15 dergi, 29 yayınevi ve dağıtım kanalı da kapatıldı

YAŞ’TA 134 GENERAL ATANACAK

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 1 hafta erkene alınan, kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Aynı gün sona erecek YAŞ’ta hedef TSK’nın FETÖ’cülerden temizlenmesi. Toplantıda, darbe girişimi sonrası tutuklanan ve ihraç edilen general ve amiralden boşalan 134’ünün yerine atamalar yapılacak.

Bu çerçevede, ordunun komuta kademesinin de yeniden şekillenebileceği  dillendiriliyor.  Özellikle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi İstanbul’a gelip korunmasında önemli rol oynayan 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın komuta kademesi içerisinde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Darbeciler tarafından alıkonan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın emekliye sevk edilebileceği belirtiliyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun durumuna ise siyasi irade karar verecek.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...