Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Topbaş: Taksim'de opera binası yapılacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Topbaş: Taksim'de opera binası yapılacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Taksim'de opera binası yapılacağını belirterek, "Caminin projesi de tamamlanmak üzere. O bölgede camiye ihtiyaç var, yapılacak." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, İstanbul’daki toplu taşımayı vatandaşların meydanlardaki demokrasi nöbetine rahat ulaşması için 31 Temmuz’a kadar ücretsiz yaptıklarını anımsattı.

Bu sürede minibüs ve dolmuş esnafının mağduriyetlerinin söz konusunu olduğunu, bu nedenle toplu taşımanın 20.00 - 06.00 arasında ücretsiz yapılması konusu üzerine çalıştıklarını belirten Topbaş, sosyal medyada ücretsiz taşımanın ardından zam yapılacağı iddialarına ilişkin de "Asla zam yapılmayacak." dedi.

Kente 16,3 milyar liralık daha yatırım yapmaya hazırlandıklarını açıklayan Topbaş, projelerin hız kesmeden devam edeceğini kaydetti.

'Taksim'de camiye ihtiyaç var'

Taksim'e yapılacak Topçu Kışlası’nı bir inatlaşma sebebi olarak görmemek gerektiğini, koruma kurulu ve mahkeme kararlarının ortada olduğunu dile getiren Kadir Topbaş, eserin sanat galerisi, müze ve alt kısmının kafe olarak hizmet verebileceğini kaydederek, "Taksim şu anda yaşamıyor, sadece transit geçiş noktası. Taksim, insanların fazlaca gitmeyi arzu ettiği bir yer de değil. Burası müze tarzı bir sanat galerisi ve kafeleriyle çok daha modernleşmeye doğru gidebilir." diye konuştu.

Taksim'e opera binası da yapılacağını, caminin projesinin de tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Topbaş, "Caminin yeri koruma kurulundan onaylandı. Bölgenin koruma amaçlı imar planlarında da var. Yasal süreçleri tamamlandı. O bölgede camiye ihtiyaç var, yapılacak. İnsanlar maalesef şu anda barakada ibadetlerini yapmaya çalışıyor. Taksim'de barakadan bir cami var. İnsanlar cuma namazını dışarıda kılıyor yaz, kış. Bu hoş değil." ifadelerini kullandı.

Topbaş, Çamlıca Camisinin çevresinde kentsel dönüşüm yapılacağını söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...