Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Askerlik kısalıyor

Düzenleyen:
Askerlik kısalıyor

GÜNDEM Haberleri

“Profesyonel askerlik yaygınlaşacak. Zorunlu askerlik süresi kademeli olarak kısaltılacak. Asker azalımı jandarmadan başlayacak.”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, darbe girişimi sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeniden yapılanacağını söyledi. Bakan Işık, zorunlu askerliğin kısalacağını belirterek şunları kaydetti: 
FETÖ’nün yuvası haline gelen askeri liseler kapatılacak. Harp okulları devam edecek. İmam Hatip ve meslek liseleri dahil tüm lise mezunları harp okuluna girebilecek. Örgütün kurmaylık sınavlarına da müdahale ettiği ortaya çıkmıştı. Bu nedenle kurmaylık da tümüyle kaldırılacak. Sınıf subaylarından generallik terfiler daha da artacak. 
Bir süre önce başlayan profesyonel askerlik ilerleyen dönemde yaygınlaşacak. Zorunlu askerlik süresi kademeli olarak kısaltılacak. Asker azalımı jandarmadan başlayacak.
Bence bunların bu darbeye girişmelerindeki en önemli iki etkenden biri, bu YAŞ’ta ciddi bir tasfiyenin yapılacağı bilgisine ulaşmaları. Sayın Cumhurbaşkanımızın kaldığı otelde bir gün önce biz bu konuda ciddi bir çalışma yapmıştık. Onlar biliyor ki bir tasfiye olacak.
Ben görüntülere de Akın Öztürk’ün ifadelerine de onunla ilgili ifadelere de hep şüpheyle yaklaştım. Zaten bu işin çözümünde kilit isimlerden birinin Akın Öztürk olduğunu düşünüyorum. 
Sayın Cumhurbaşkanımız yaver kullanmak istemiyor. Askeri törenlerde yavere ihtiyaç oluyordu. Yoksa sivilde bizim yaverle ne işimiz var? Bana göre asker kendi işine odaklansın.
K.K.K. Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar ve EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu YAŞ’a girmeleri istenmediği için istifa ettiler.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...