Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uludere’nin hesabı sorulsun

Düzenleyen:
Uludere’nin hesabı sorulsun

GÜNDEM Haberleri

Şırnak’ın Uludere ilçesinde 28 Aralık 2011’de 34 kişinin hayatını kaybettiği olayda yakınlarını kaybedenler, takipsizlik verilen dosyanın yeniden açılmasını talep etti.

Kederli aileler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın dava dosyasının yeniden açılabileceği açıklamasının olumlu olduğunu açıkladı. Aileler adına açıklama yapan Veli Encü, geçen süre zarfında adaletin tecelli etmesini beklediklerini söyledi.
“Fail ve sorumluların bir kısmı 15 Temmuz’da darbe girişimine de katılmışlar ve daha önce burada yaptıklarını Ankara ve İstanbul’daki insanlara da yapmışlardır” diyen Vedat Encü’nün annesi Mercan Encü de, “Darbe girişimi olayında daha önce tahmin ettiğimiz ve bu düğmeye basan FETÖ’cüleri Allah açığa çıkardı. Bu işin düğmesine kim basmışsa varsa onu devlet yargılasın ve gereken cezayı versin” şeklinde konuştu. Bu arada darbe sonrası tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ile eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in “Uludere’de 34 kişinin savaş uçağı bombardımanıyla öldürülmesi” ve “darbeye teşebbüs” suçlarından yargılanması talep edildi. Konuyla ilgili suç duyurusu, başsavcılığa yapıldı. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...