PKK’nın derdi hedef şaşırtmak

Düzenleyen:
PKK’nın  derdi hedef şaşırtmak

GÜNDEM Haberleri

Irak’ın kuzeyindeki PKK kamplarından Şemdinli kırsal alanlarına sızarak saldırı gerçekleştiren teröristlerin, dikkatleri Suriye’den ülke içine çekmeyi amaçladıkları bildirildi.

Şemdinli’de son bir ayda 35 saldırı gerçekleştirildi. 7 güvenlik görevlisi şehit oldu, bir vatandaş da hayatını kaybetti. Operasyonlarda ise 35 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik uzmanları, teröristlerin son günlerde Şemdinli’de artan sızma girişimlerini değerlendirdi:
 SETA Direktörü Murat Yeşiltaş:  Buradaki asıl maksat, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik harekatında dikkatleri içeriye yöneltmektir. İçeride oyalama taktiğiyle Suriye’nin Türkiye için ikinci planda kalması amaçlanıyor. Dikkatleri bombalı araçlarla yapılan eylemlere çekmeye çalışıyorlar. PKK’nın şu anda yaptığı tek şey, Türkiye’yi Suriye’den caydırmak.
 Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar:  Darbe girişimi sonrasındaki hassas süreci derinleştirmek istiyorlar. Bu anlamda PKK, zamana yaydığı eylem ağırlığını bu kez topluca göstermeye çalışıyor. Diğer bir hedefi ise devletin konsantrasyonunu ve üzerlerindeki baskıyı başka alanlara taşımak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...