Erdoğan BM'de dobra dobra: Mültecilere ne yaptınız Dünya 5’ten büyüktür

Düzenleyen:
Erdoğan BM'de dobra dobra: Mültecilere ne yaptınız Dünya 5’ten büyüktür

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı, BM Genel Kurulu’na hitap etti, üyelerinin gözlerinin içine baka baka, mültecilerin dramı, terör olayları, adaletsizlik gibi yaşanan gerçekleri yüzlerine vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na hitap ederken çarpıcı tespitler ve uyarılarda bulundu. İşte konuşmasının satır başları:
- FETÖ yeni nesil bir terör örgütüdür. Bu kürsüden tüm dostlarımıza kendi güvenlikleri için ülkelerinin geleceği için FETÖ’ye karşı gerekli önlemleri süratle almaları çağrısında bulunuyorum. Bizim yaşadığımız tecrübeyle sabittir ki FETÖ ile bu aşamada mücadele etmezseniz yarın çok geç olabilir. Bu örgüt, Türkiye’nin ötesinde tüm dünyayı boyunduruğu altına almak gibi derin bir zihni sapkınlık içindedir. 
- Suriye’de, Irak’ta terörün ve savaşın kıskacında inleyen pek çok ülkede yüz binlerce çocuk, kadın, genç ve yaşlı öldürülmeye devam ediliyor. Ölüm ve zulümden kaçan mülteciler Avrupa şehirlerinde aşağılayıcı muameleler ile karşı karşıya kalıyor.
- Bizim Suriye’nin topraklarında asla gözümüz yoktur. Suriye topraklarında kimsenin gözünün olmaması gerekir.
- Türkiye mülteciler için şu ana kadar 25 milyar dolar harcadı. Peki dünyadan bize ne geldi? Şu anda çatısı altında bulunduğumuz BM’den bize gelen destek 525 milyon dolardır. Başka? Başka herhangi bir şey yok. Peki AB’den gelen bir şey var mı? Ne yazık ki AB de verdiği sözleri tutamamıştır.
- Bu kürsüden tüm uluslararası camiaya Suriyeli mültecileri kendilerine yönelik hayati tehdit gibi algılayan tüm Avrupalı dostlarıma sesleniyorum. Dikenli tel örgülerin, yüksek duvarların arkasında huzur aramak beyhude bir çabadır.
- Birleşmiş Milletler’in reforme edilmesi gerekir. Özellikle barışı koruma ve inşa faaliyetlerinin daha etkin hale getirilmesi konusunda atılan adımları takdirle karşılıyoruz. Bununla birlikte uluslararası barış ve güvenliğin temininden sorumlu ana organ olan BM Güvenlik Konseyi reforme edilmedikçe bu çabaların amacına ulaşamayacağı açıktır. İşte bu sebeple, “Dünya 5’ten büyüktür” gerçeğini her fırsatta, uluslararası kamuoyuna hatırlatıyoruz hatırlatıyorum.
- Dünya 5 ülkenin iki dudağı arasına mahkum edilmiş. Böyle bir Güvenlik Konseyi olamaz. Adaleti temsil edemez. Dünyanın diğer ülkeleri ne olacak? Bütün ülkelerin hepsi daimi üye olsun. Dönerli olarak 2 yılda bir değişsin, adalet ancak böyle tesis edilebilir. En geniş uzlaşmayı bu genel kurul sağlamak zorundadır. Siyasetçi omurgalı olacak inandığı doğruları seslendirecek arkasında duracak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...