Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kemal Batmaz'ın bir dediği bir dediğini tutmuyor

Düzenleyen:
Kemal Batmaz'ın bir dediği bir dediğini tutmuyor

GÜNDEM Haberleri

Akıncı’da hain darbeyi Adil Öksüz ile yönettiği belirlenen tutuklu Kemal Batmaz, 21 Temmuz, 18 ve 25 Ekim’de alınan 3 ayrı ifadesinde çelişkili bilgiler verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Kemal Batmaz’ın, bugüne kadar savcılıkça 3 kez ifadesinin alındığı ortaya çıktı. Batmaz’ın, ifadelerinde sürekli çelişkili bilgiler vermesi dikkat çekti. İşte o yalan furyası: 
 1. ifade: Şüpheli Kemal Batmaz, 21 Temmuz’da savcılığa verdiği ifadede, İstanbul Beykoz’da yaşadığını ve emlakçılık yaptığını belirterek, ‘’Darbe girişimi günü Harun Biniş beni aradı. ‘Bir miktar param var. Arsa bakalım, bana yardımcı ol’ dedi. Onunla Ankara Çayyolu’nda buluştuk. Taksi ile Kazan’a gittik. Çayyolu’nda Harun ile görüşürken darbe teşebbüsünden haberim oldu” diye konuştu. FETÖ terör örgütü ile herhangi bir bağlantısı bulunmadığını iddia eden Batmaz, ‘’Bir yıl önce Hürmet AŞ’nin hissedarlığını yaptım. Mehmet Sungur ile ortaktık. Ankara’da bulunma sebebim; Harun Biniş için arsa bakmaktı” ifadelerini kullandı. Şüpheli Batmaz, bu ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi hâkimlikçe tutuklandı.
 2. ifade:  Batmaz’ın 18 Ekim’de alınan ifadesinde, 2 çocuğu olduğunu ve darbe girişimi olmasaydı çocuklarının FETÖ okullarından kaydını aldıracağını anlattı. Şüpheli Batmaz, 15 Temmuz günü Akıncı Üssü’ne hiç gitmediğini, bu üssün nerede olduğunu bilmediğini savunarak, Ankara’ya 09.00’da geldiğini, daha öncesinde Ankara’ya hiç gelmediğini ve verdiği telefon sinyali bilgilerinden bunun anlaşılabileceğini iddia etti. Adil Öksüz’ü hiç tanımadığını, görüşmediğini ve birlikte seyahat etmediğini öne süren şüpheli Batmaz, Fetullah Gülen’i de basından tanıdığı, kendisiyle hiç görüşmediği söyledi. Batmaz’a, Adil Öksüz’ün 31 Aralık 2015’te ABD’ye gittiği, 4 Ocak 2016’da döndüğünü, kendisinin de 1 Ocak 2016’da ABD’ye gittiği, 5 Ocak 2016’da döndüğünün sorulması üzerine de “Tamamen tesadüf. Bu planlı değil. O zaman Amerika’ya neden gittiğimi hatırlayamadım” iddiasında bulundu. Şüpheli Batmaz, “Ben ticaretle uğraştığım için ABD’ye sık gelip gidiyorum. Bu sık gelip gidişlerimde Öksüz de seyahat etmiş olabilir” dedi. 
 3. ifade:  Elde edilen yeni deliller doğrultusunda şüpheli Batmaz’ın 25 Ekim’de yeniden ifadesi alındı. Soruşturmayı yürüten savcı, ‘’Önceki ifadenizde Ankara’ya 16 Temmuz’da geldiğinizi belirttiniz. Bu beyanın aksine darbe gecesi Akıncı Üssü’nde 143. Filo’da yürüttüğünüz faaliyetlere ilişkin kamera görüntüleri var” denilmesi üzerine Batmaz, görüntülerin kendisine izletilmesini talep etti. Görüntüleri izleyen şüpheli Batmaz, söz konusu görüntülerdeki kişinin kendisinin olmadığını iddia ederek, bu görüntülerden sonra yeni bir şey söylemek istemediğini ve görüntülerin incelettirilmesini istedi. Bunun üzerine, görüntülerin bilirkişi eşliğinde alındığı ve teşhis işlemlerinin yapıldığının hatırlatılması üzerine şüpheli Batmaz, aleyhine olan teşhisi kabul etmediğini söyledi. Şüpheli Batmaz’a, 13 Temmuz’daki ABD’den dönüşü sırasında Atatürk Havalimanından birlikte çıkış yaptığı, yan yana yürüdüklerine dair fotoğrafların gösterilmesi üzerine de “Elimizde bavul olduğu halde yürümemiz ve yan yana durmamız tesadüftür” iddiasını tekrarladı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...