Türkiye'den Trump’a FETÖ markajı

Düzenleyen:
Türkiye'den Trump’a FETÖ markajı

GÜNDEM Haberleri

Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi, Gülen’in iadesi için yüzlerce elemanıyla ABD’nin bütün eyaletlerinde çalışma başlattı.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Türkiye’nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi konusunda ABD nezdinde yürüttüğü temaslar Donald Trump’ın başkan seçilmesiyle yeni bir boyut kazandı. Türkiye, örgüt konusunda Trump’ın ekibini yakın markaja almak için ABD’deki Türk derneklerini devreye soktu. Cumhuriyetçilerin adayı Trump ile demokratların adayı Hillary Clinton’un yarıştığı ABD seçimlerinin sonucu en çok FETÖ’cüleri telaşlandırdı. Clinton’un kazanacağından emin olan FETÖ’cüler tüm güçleri ile demokrat adayları destekledi ve lobi çalışmalarını da Clinton üzerinden yürüttü. Ancak seçimler Trump’ın zaferi ile sonuçlanınca, FETÖ’cüler adeta ters köşe oldu. Türkiye ise seçim sonuçları alınır alınmaz, ABD’deki Türk derneklerinin çatı kuruluşu olan Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi aracılığı ile hızlı bir lobi çalışmasına girdi. Komite yüzlerce elamanı ile tüm eyaletlerde cumhuriyetçi partiye yakın kişi ve kuruluşlarla temas kurdu. Cumhuriyetçi valiler ve senatörler başta olmak üzere Trump üzerinde etkin olan isimlerle görüşmeler yapılmaya başlandı. Bu görüşmelerde, FETÖ başta olmak üzere Türkiye’nin tezleri anlatılıyor. Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesinin örgüt ile ilgili olarak ‘El-Kaide ABD için ne ifade ediyorsa, FETÖ de bizim için aynı şeyi ifade ediyor’ tezi üzerinden yürüttüğü çalışmalar, Trump ekibinin ocak ayında resmî olarak göreve başlamasından sonra daha da hız kazanacak. Trump’un göreve başlamasından sonra Türkiye’den gidecek milletvekili heyetleri de, FETÖ konusunda yoğun bir temas trafiği yürütecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...