Kozmik Oda savcısı Bilgili, adliyeye sevk edildi

Düzenleyen:
Kozmik Oda savcısı Bilgili, adliyeye sevk edildi

GÜNDEM Haberleri

Kamuoyunda "Kozmik Oda" olarak anılan soruşturmayı yürüten ve Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, adliyeye sevk edildi.

Ankara'nın Cebeci semtinde 9 Kasım 2016'da, polis denetimi sırasında  sahte kimlikle yakalandığı belirtilen Bilgili, 25 gün Ankara Emniyet Müdürlüğü'de sorgulandıktan sonra Ankara Adliyesi'nesevk edildi.Bilgili'nin, soruşturmayı  yürüten savcılara ifade vermesi bekleniyor.

Bilgili, kamuoyunda "Kozmik Oda" olarak anılan, Aralık 2009'da,  dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "suikast düzenleneceği" iddiası  üzerine açılan soruşturmayı yürütmüştü.Savcılık, Genelkurmay Başkanlığı Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığına  ait "devlet sırrı" niteliğinde belgelerin bulunduğu 11 ve 16 nolu odalarda  (kozmik oda) arama yapmak istemiş, Genelkurmay Seferberlik Tetkik Dairesi  Başkanlığı görevlileri ise çift kilitli çelik kapılarla muhafaza edilen  odalardaki bilgi, belge ve arşiv kayıtlarının devlet sırrı niteliğinde, devletin  güvenliğiyle ilgili doğrudan bilgiler içerdiğini belirterek, Ceza Muhakemesi  Kanununun 125. maddesi gereği cumhuriyet savcılığına bu odalara giriş izni  verilemeyeceğini ifade etmişti.

20 GÜN BOYUNCA ARAMA YAPMIŞTI 

Bunun üzerine savcılığın talebiyle, o dönemde Ankara 11. Ağır Ceza  Mahkemesi üyesi olan ve FETÖ suçlamasıyla halen aranan Hakim Kadir Kayan bu  odalarda 20 gün boyunca arama yapmış, CD, dosya ve hard disklerden oluşan "gizli  belgeler" dışarı çıkarılarak, FETÖ ile bağlantılı oldukları tespit edilen TÜBİTAK  uzmanı bilirkişilere çözümletilmişti.

Yıllarca Bilgili'de bulunan dosya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığındaki  yeni iş dağılımının ardından Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma  Bürosuna verildi. Büroda görevli savcı, 38 şüpheli asker hakkındaki soruşturmayı, Mart  2015'te "takipsizlik" kararıyla sonuçlandırdı.   Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı daha sonra "Kozmik Oda"  soruşturmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline "kumpas" kurulduğuna  yönelik deliller elde edilmesi üzerine arasında eski polis ve TÜBİTAK  personelinin de bulunduğu bazı kişiler hakkında soruşturma açmıştı.  HSYK Başmüfettişliği de "Kozmik Oda"da arama yapılmasına ilişkin  işlemlerde imzası bulunan hakim ve savcılar hakkında soruşturma başlatmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...