615 ton un savaş mağdurlarına gitti

Düzenleyen:
615 ton un savaş mağdurlarına gitti

GÜNDEM Haberleri

Deniz Feneri Derneği Suriye’de Halep’in hemen kuzeyindeki Azez bölgesi’ve İdlip’te iç savaşın mağduru ihtiyaç sahibi aileler için hazırlanan 615 ton un, 50 ton kömür , 43272 parça giyim, 150 soba, 1050 soba borusu, 51716 lt sıvı yağ 23591 parça temizlik maddesi 690321 adet gıda maddesi toplamda 3.165.609 TL değerinde insani yardım malzemeleri Deniz Feneri Derneği’nin Ankara,İstanbul ev Erzurum’da bulunan lojistik merkezlerinden yola çıktı.

Derneğin Genel Müdürü Ali Karayılan denetiminde hazırlanan gıda yardım tırlarının tamamı Suriye’nin Azez bölgesi ve İdlip şehrine gidiyor.Karayılan yaptığı yazılı açıklamada ”Savaşın bütün acımasızlığının ortasında kalan hemen yanı başımızdaki Halep’te mazlum kardeşlerimizi unutmadık. Komşusu açken kendisi tok uyumayan bir Peygamberin ümmetiyiz. Bu vesile ile böylesi büyük bir kampanyayı başlatan ve kısa bir sürede tırlar dolusu 615 ton un yardımını ve yanında gıda temizlik ve yakacak maddelerini birlikte organize etmemize katkı sağlayan bütün arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. 

615 ton un savaş mağdurlarına gitti

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ise yaptığı açıklamada,  Türkiye’de gündem ne olursa olsun biz insani yardım kuruluşlarının gündeminde Suriye’li kardeşlerimizin zor kış koşullarında yaşamları var. Birleşmiş Milletler'in kurmuş olduğu mekanizmanın fiilen Suriye'deki katliamın ortağı olduğunu söyledi.Genel Başkan Avukat Mehmet Cengiz, altı yıldır Deniz Feneri Derneği ve topyekün millet olarak Suriyeli vatandaşların bu dramına bir nebze olsun merhem olmaya çalıştıklarını belirterek dernek olarak bugüne kadar gıda, giyim ve sağlık temizlik malzemelerinden oluşan bine yakın tırı Suriye içerisine ve sınırlardaki yaşamaya çalışan Suriyeli vatandaşlara insani yardım olarak ulaştırdıklarını söyledi.

Soğuk kış mevsiminde bu yardımların olanca hızıyla devam ettiğini vurgulayan Mehmet Cengiz, "Ben bir sivil toplum kuruluşu yöneticisi olarak şunu ifade etmek istiyorum. Suriye'de Halep'te insanlık öldü. İnsanlık katledildi ve dünya bu yaşanan vahşeti Türkiye dışında sadece seyretmekle yetindi. Birleşmiş Milletler'in (BM) kurmuş olduğu mekanizma fiilen Suriye'deki katliamın ortağı oldu. Malumunuz Rusya, Güvenlik Konseyi daimi üyesi ve şuan Esad'ın en büyük destekçisi. Bizzat bombardımanları kendi uçaklarıyla yapan o yavrucakları, anneleri, babaları, masum insanları katleden asıl faillerden birisi Rusya'dır….

Suriye'de can güvenliği ortamının tam olarak oluştuğu zaman yardımların daha da yayılabileceğini belirten Cengiz, "Şu anda da yardım gidiyor, yeter ki can güvenliği noktasında cesaret edip daha da farklı bölgelere gidebilelim. Yani can güvenliği açısından kendisini güvenli olarak görebilen yardım gönüllüleri her noktaya yardım götürebilir. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...