Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’nin bölünmesine Putin de karşı çıkıyor

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’nin bölünmesine Putin de karşı çıkıyor

GÜNDEM Haberleri

Putin’e “PYD ofisini kapatın” diyen Erdoğan “Rus lider de Suriye’de ayrı bir devleti tasvip etmiyor. Ülkenin toprak bütünlüğüne saygı duyulması gerektiğini ifade etti” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Evet oyları tırmanışta. Konu anlaşıldıkça, daha da artış olacak” derken, referandumun iptal edileceği iddialarına “aklımızdan geçmedi” cevabını verdi. Erdoğan, füze ihalesi konusunda Rusya’nın teklifini aşağıya çektiğini açıklarken, NATO’ya Yunanistan örneği ile cevap verdi. Tarımdaki hedef ise, eskiyi yeniden yakalamak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Rusya arasında iki yıl aradan sonra 6’cısı gerçekleştirilen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’ni de değerlendirdi. Erdoğan, iki ülke ekonomik ilişkileri konusunda şu bilgileri verdi:

TURİZM VE GÜVENLİK
Turizmde yeniden bir toparlanmayı başlatmanın kararlılığı içindeyiz. Kısmen tereddüt ettikleri tek şey güvenlik konusu. Tabii ki bu noktada, bizim için kendi vatandaşımızın güvenliği ne kadar önemliyse, ülkemize gelecek olan tüm turistlerin güvenliği de aynı derecede önemlidir. 

TÜRK AKIMI
Türk Akımı projesiyle ilgili, tüm adımlar atıldı. Artık resmiyet kesbetti. Şu anda teknik kadrolarımız, Türk Akımı’nın nereden nasıl geçeceği noktasındaki çalışmaları enerji bakanlığımızın riyasetinde yürütüyorlar. Bir diğer önemli adım, gerek Türk Akımı’ndan alacağımız doğalgazın, gerekse bunların fiyat noktasındaki konularının, ilgili bakanlarımız arasında karşılıklı biçimde görüşülmekte olmasıdır.

 AKKUYU MAYIS’TA 
Akkuyu Nükleer Santrali’yle ilgili nihai kararlar da zannediyorum mayıs ayı içerisinde netleşecek. Onunla ilgili olarak şu anda 259 elemanın eğitimi Moskova’da devam ediyor. Bu süreç içinde karşılıklı olarak bu adımlarımızı atıp bu yılın sonuna varmadan Akkuyu ile ilgili çalışmalarımızı da başlatmış olacağız.

TARIM 
Özellikle yaş sebze meyve ihraç eden vatandaşlarımız merak içinde. Bu konuda henüz arzuladığımız noktada değiliz. Bu nedenle özellikle yaş sebze ve meyve konusu üzerinde önemle durduk. Bizim asıl hedefimiz, geçmişteki noktayı yeniden yakalamak. Özellikle domates ve salatalık, üzerinde ısrarla durduğumuz ürünlerimiz.

Kırmızı-beyaz...
Onlar (Ruslar) bizim onlardan kırmızı et ithal etmemizi istiyorlar. ‘Bizim buna ihtiyacımız yok dedik, ama ihtiyacımız olursa sizi tercih edebiliriz’ dedik. ‘Biz size beyaz et verebiliriz. Beyaz et ihtiyacınızı karşılamada ciddi rol oynayabiliriz’ önerisinde bulunduk.

 Ortak yatırım fonuna, biz 500 milyon dolar, onlar da 500 milyon dolar koyuyor. Millî parayla bunu devreye sokarak çalışmaya başlatacağız. O andan itibaren inanıyorum ki ruble ve TL ile çalışmak, hem bu varlık fonunu güçlendirecek, hem de kur baskısından koruyacaktır.

Merkez Bankalarımıza talimat verdik. İthalat ve ihracatta firmalar bunu kullanmaya başladı. 

FAZLA KARARSIZ YOK
Evet oyları tırmanışa geçti

Evet, oylarının tırmanışta olduğunu söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: Konu anlaşıldıkça, daha da artış olacak. Meydanları görünce, tırmanışın devam ettiğini görüyorum. Meydanlarda daha çok kalacağız. Devlet Bahçeli ilk etapta 9 ilde yapacak. Daha sonra başka iller takip edecek. Onların da çalışmaları var. Evet, oyu vereceklerine dair BBP de açıklamasını yaptı.  Ben, tırmanışta olan ‘evet’lerin bu milletin yüzünü güldüreceğini inanıyorum. Bütün mesele konuyu iyi anlamakta. Parlamenter sistem dertlere deva olsaydı zaten bugünlere gelmezdik. Biz bütün darbeleri parlamenter sistemde yaşadık. Bu demek değildir ki başkanlık sisteminde buna benzer şeyler asla olmaz. Önemli olan hangi sistemde bu ihtimalin daha az olduğudur. Referandum tarihi yaklaştıkça evet diyecek olanların oranı da artacaktır. Ben çok fazla kararsız olduğu kanaatinde de değilim. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’nin bölünmesine Putin de karşı çıkıyor
Köprüyü dinamitlemek için gittiler
“Halk oylamasında kim ‘hayır’ diyor ona bakmak gerekir” diyen Erdoğan “Kandil, ‘hayır’ diyor; bölücü terör örgütünün başındakiler ‘hayır’ diyor. Ona destek verenlerin kimler olduğu da belli. Kişi sevdikleriyle beraberdir. Kandil’dekileri seviyorsan onlarla berabersin. Onların bu ülkeye kazandırdığı bir şey var mı? Yok. Düşünün Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yapıyoruz adamlar onu dinamitlemek için gidiyorlar. Nereden, denizden... Biz bu köprüyü yaptık bitirdik. 
Referandumda, evet çıkacağına; Türkiye’nin kazanacağına inanıyorum. Aksi takdirde Türkiye kaybeder. Olay bu kadar basit. Kasaların fırlatıldığı, memurların işçilerin maaşlarını alamadığı o dönemler tekrar yaşanmamalı.   

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...