HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

2 yıl 9 ay sonra geri dönüyor

Düzenleyen: /
2 yıl 9 ay sonra geri dönüyor
Erdoğan , Haber

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan 21 Mayıs’taki olağanüstü kongre ile Ağustos 2014’te bıraktığı genel başkanlık koltuğuna 2 yıl 9 ay sonra yeniden oturacak.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin referandumda kabul edilmesinin ardından en hareketli parti haline gelen AK Parti’de önümüzdeki hafta önemli kararlar alınması bekleniyor. YSK’nın kesin sonuçları dün akşam açıklaması ile birlikte 1 Mayıs Pazartesi gününden itibaren ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partiye üyeliği, ardından olağanüstü kongre ve kabine revizyonu yapılacağı belirtiliyor.
AK Parti kulislerine göre, olağanüstü kongre konusu, Erdoğan ile Yıldırım’ın geçen hafta yaptıkları görüşmede karara bağlandı. Yıldırım, bu kararı daha sonra bazı AK Parti kurmayları ile paylaştı ve ‘Daha fazla beklememizin bir anlamı yok’ diyerek, en uygun tarihin 21 Mayıs olduğu değerlendirildi.
Kongre tarihinin Erdoğan’ın 30 Nisan’da Hindistan’la başlayacak yoğun yurt dışı programı dikkate alınarak planlandığı ifade edildi. Olağanüstü kongresinin 21 Mayıs’ta yapılması durumunda, Başbakan Yıldırım, genel başkanlık koltuğuna oturduğu 22 Mayıs’tan bir gün önce bu koltuğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a devretmiş olacak. AK Parti kurmayları, önümüzdeki hafta içinde parti için önemli kararlara imza atılacağını dile getiriyor. Öncelikle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’ye üyeliği gerçekleştirilecek. Ardından MKYK toplanacak ve olağanüstü kongre kararı alınacak. AK Parti kulislerindeki beklenti, kabine revizyonunun da önümüzdeki hafta sonuna kadar gerçekleşmesi. Kabinedeki değişikliklerin özellikle ekonomi yönetimine yönelik olacağı ifade edilirken, MHP’li iki ismin de bakan yapılacağı kulislerde konuşuluyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...