Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gönül köprüsü genişliyor

Düzenleyen:
Gönül köprüsü genişliyor

GÜNDEM Haberleri

Doğu ve Güneydoğu’daki 15 kent, aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu 15 büyükşehir ile eşleştirilerek “kardeş kent” yapıldı.

İsmail Sonsuz ANKARA

AK Parti, terörden etkilenen illere destek için düzenlenen iller arası kardeşlik projesini bu yıl genişleterek devam ettiriyor.  Doğu ve Güneydoğu’daki 15 kent, aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu 15 büyükşehir ile eşleştirilerek “kardeş kent” yapıldı.  Proje ile hem doğu-batı arasında kuvvetli bir bağ oluşturulması hem de sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkileri güçlendirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında; Diyarbakır ile İstanbul, Ağrı ile Kahramanmaraş, Batman ile Bursa, Bingöl ile Sakarya, Bitlis ile Samsun, Hakkari ile Konya, Van ile Ankara, Tunceli ile İstanbul (Ümraniye), Şırnak ile Antalya, Siirt ile Gaziantep (Şahinbey), Muş ile Kayseri, Mardin ile Kocaeli, Iğdır ile Malatya, Ardahan ile Balıkesir ve Kars ile Denizli kardeş şehir olarak ‘gönül köprüleri’ kuracak. Bu illerin ilçeleri de kendi aralarında bu yönde çalışmalar yapacak. 

AK Parti milletvekilleri ve teşkilatları kardeş şehirlere sık sık ev ziyaretleri yapacak. Bunun yanı sıra eğitim düzeyindeki çocuklar destekleniyor. On binlerce çocuk ve gencin kıyafet başta olmak üzere ihtiyaçları karşılanıyor. Bu kapsamda bayramda çocukların bayramlıkları alınarak harçlıkları verilecek. Projeye iş dünyası da destek sunuyor. Ziyaretlerde milletvekilleri o ile yapılan yatırımları yakından görme imkânı da buluyor. Proje kapsamında belediye çalışmalarına da destek veriliyor.  Elinde yeterli iş makinası, kamyon, kazıcı, yükleyici, itfaiye aracı olmayan belediyeye araç takviyesi yapılıyor. Gerektiğinde ilin bütün altyapısı elden geçiriliyor. Yollar, içme suyu hatları, kanalizasyonlar, tesisatlar yenileniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...