MHP’yi karıştıran hâkim kurye çıktı

Düzenleyen:
MHP’yi karıştıran  hâkim kurye çıktı

GÜNDEM Haberleri

Savcı Sarıkaya’ya ihraç edildiği dönemde örgüt parasını, MHP’ye kurultay yolunu açan eski hâkim Burhan Yaz’ın götürdüğü belirlendi.

FETÖ’nün TSK’ya kurduğu ilk tertip olarak kabul edilen Şemdinli iddianamesini hazırlayan Savcı Ferhat Sarıkaya’ya, ihraç edildiği dönemde, örgüt adına para götüren kişinin, MHP’li muhaliflere kongre yolunu açan eski hâkim Burhan Yaz olduğu ortaya çıktı. 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ömer Köroğlu hakkında FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hazırlanan iddianamede, örgütün yargı alanındaki faaliyetleri gözler önüne serildi. İddianamede, TSK’ya örgüt tarafından kurulan ilk tertip olarak kabul edilen Şemdinli iddianamesine de geniş yer verildi. Buna göre, Sarıkaya, Van Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığı dönemde, Şemdinli ilçesinde 9 Ekim 2005’te meydana gelen olayın soruşturmasıyla görevlendirildi. 
FETÖ üyeleri olan eski Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İlhan Kaya, KOM Şube Müdürü Mustafa Uçkan ve TEM Şube Müdürü Haşim Yalçınkaya ile iş birliği içinde hareket eden Sarıkaya, örgütün talimatı doğrultusunda soruşturma dosyasıyla ilgisi olmamasına rağmen, olay tarihinde yürürlükteki Askeri Mahkemeler Kuruluş ve Yargılama Usulü Kanunu’nun ilgili maddelerine aykırı olarak dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt hakkında soruşturma başlattı. 
Bu soruşturma nedeniyle açığa alınmasından sonra, terör örgütü üyesi olmaktan haklarında soruşturma yapılan İlhan Kaya, Burhan Yaz, Mustafa Uçkan, Haşim Yalçınkaya ve Yusuf Vurur, Sarıkaya ile yakından ilgilendi. Örgüt lideri Fetullah Gülen’in talimatları doğrultusunda Ferhat Sarıkaya’nın seyahat, konaklama başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenildi, maddi olarak da kendisine düzenli para ödemesi yapıldı. Meslekten ihraç edilmesinden sonra Ankara’ya yerleşen Sarıkaya’nın, örgüt tarafından Güney Afrika ve Bosna’da eşi ve çocuklarıyla bir süre kalması sağlandı, çocukları da eğitimleri için bu yerlerdeki örgüte bağlı okullara yerleştirildi. Sarıkaya’nın bu süre içerisinde tüm giderleri, savcı maaşı tutarı kadar aylık ödemeleri ve Şemdinli iddianamesinde isimlerinin zikredilmesi nedeniyle manevi hakları ihlal edilen kamu görevlilerinin açtığı davalar sonucu aleyhine hükmedilen tazminatlara ilişkin ödemeler de örgütün talimatı üzerine Gazi Üniversitesinde yönetici konumundaki Mehmet Saltan ile eski hakim Burhan Yaz tarafından bizzat gerçekleştirildi. Ferhat Sarıkaya’nın tekrar mesleğe kabul edilmesinden sonra da örgüt tarafından 2014 yılına kadar Sarıkaya’ya ödeme yapılmaya devam edildi, bütün ihtiyaçları giderildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...