Kızılay 4 milyon kişiye yardım etti

Düzenleyen:
Kızılay 4 milyon  kişiye yardım etti

GÜNDEM Haberleri

Türk Kızılayı, “Ramazan’ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım” sloganıyla düzenlediği kampanya kapsamında ramazan ayında 4 milyon insana ulaştı.

Alp Eren Kaya ANKARA
Türk Kızılayı, “Ramazan’ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım” sloganıyla düzenlediği kampanya kapsamında ramazan ayında 4 milyon insana ulaştı. Yurt içinde 500 bin ihtiyaç sahibine gıda yardımında bulunan Kızılay, yurt dışında da 3 milyon 500 bin ihtiyaç sahibine yardım etti. Türkiye’nin birçok şehrinde meydanlarda iftar sofraları kuran Kızılay, yurt dışında toplam 18 ülkede gıda malzemesi dağıttı. 
Orta Doğu’dan Afrika’ya, Balkanlar’dan Asya’ya kadar geniş bir coğrafyada gıda malzemesi dağıtımı gerçekleştiren Kızılay Pakistan’da ayrıca iftar sofrası kurdu. Irak’la birlikte Suriye’nin İdlib kentinde bulunan çadır kentlerde ramazan boyunca iftar sofraları kuruldu. Somali’deki 3 milyon ihtiyaç sahibine gıda malzemesi taşıyan yardım gemisi de ülkeye ulaştı. Yakın zamanda Yemen için benzer bir yardım gemisi yola çıkacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...