HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kıbrıs görüşmelerinde ilk gün tamamlandı

Düzenleyen: /
Kıbrıs görüşmelerinde ilk gün tamamlandı
Crans-montana, Kıbrıs Görüşmeleri, Haber

GÜNDEM Haberleri

İsviçre'nin Crans-Montana kentinde devam eden Kıbrıs Konferansı'nda ilk gün görüşmeleri tamamlandı.

İlk gün görüşmelerine ilişkin Türk yetkililerden  edilinen bilgiler şöyle:

Garanti sisteminin kurulacak yeni ortaklığın yaşaması için neden gerekli olduğu gerekçeleriyle anlatıldı.

Kıbrıs Türk tarafının geçmişte yaşadığı acı tecrübelerinden kaynaklanan haklı endişelerinin bulunacak çözümde ortaya konacak güvenlik ve garanti sistemi için elzem olduğu vurgulandı.

Konferansın sadece güvenlik ve garantiler başlığının ele alındığı bir ortam olmadığını, zira adadaki iki taraf arasında sürdürülen görüşmelerde ortaya çıkacak anayasal düzenin nasıl olacağının da bilinmesinin gerekeceği ifade edildi. Bu nedenle iki taraf arasında sürdürülmekte olan başlıklarda açıkta kalan konularda varılacak ilerlemenin Konferansın başarısı için gerekli olduğu belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Kıbrıs Konferansı'nda Türk tarafının yapmış olduğu öneriye ilişkin iddialar hakkındaki soruya şu cevabı verdi:
 
İsviçre'de devam eden Kıbrıs Konferansı'nda ülkemizin 4 aşamalı bir plan çerçevesinde Ada'dan asker çekeceğine dair haberler ve bu haberlerde yer alan yüzdelik oranlar doğru değildir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...