HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Şehit öğretmenin adı memleketindeki okulda yaşatılacak

Düzenleyen: /
Şehit öğretmenin adı memleketindeki okulda yaşatılacak
Gümüşhane Valisi, Okay Memiş, Necmettin Yılmaz, Haber

GÜNDEM Haberleri

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, terör örgütü PKK tarafından kaçırıldıktan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın adının memleketi Torul ilçesideki okula verildiğini bildirdi.

Memiş, konu ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, genç öğretmenin kaybının tüm yurtta olduğu gibi Gümüşhane'de de büyük üzüntü oluşturduğunu belirtti.
Öğretmenin şehadetinin ardından artık sadece anne babasının değil, Türk Milleti'nin evladı olduğunu dile getiren Memiş, "Ailesi artık bizlere emanet. Öğretmenimizin anısını doğduğu topraklarda yaşatacağız. Bu anlamda da Torul Anadolu İmam Hatip Lisesinin adını 'Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak değiştirdik." dedi.
- "Şehidin öğrencilerini burada misafir etmeyi planlıyorum"
Memiş, ilerleyen günlerde şehit öğretmenin görev yaptığı okuldaki öğrencileri de Torul'a getirmeyi planladıklarını ifade ederek, "Eğer oradaki yetkililer ve veliler uygun görürlerse böyle bir şey yapmak istiyorum. Onları davet edeceğiz. Şehit öğretmenimizin öğrencilerini burada misafir etmeyi planlıyorum. Şehidimizin ailesini de ziyaret edebilirler. Valilik olarak böyle bir şey planlıyoruz." diye konuştu.
- "Şehidimizin kanı yerde kalmadı"
Şehit öğretmenin katilleri olduğu değerlendirilen teröristlerin öldürüldüğünü de anımsatan Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dün 2 Gümüşhaneli hemşehrimiz, Necmettin öğretmenin kaçırıldığı noktaya araçlarıyla giderek Türk Bayrağı ve şehit öğretmenin resmini astılar. Bu sırada vatandaşlara teröristlerce ateş açıldı. Onlar da ruhsatlı tabancalarıyla karşılık verdiler. Sonra teröristler kaçtılar. Fakat hemen o hemşehrilerimiz askeri yetkililere bilgi verdiler. Dünden itibaren o teröristler kuşatma altına alındı. İlk etapta 5 terörist etkisiz hale getirildi. Sonra 6'ıncısı da etkisiz hale getirildi. Tunceli'deki askeri yetkililerin bize verdiği bilgiye göre şehidimizin kanı yerde kalmadı."
Memiş, "Necmettin öğretmeni şehit eden teröristler tamamen etkisiz hale getirildi." diyerek, "Vatandaşlara ateş açan kişilerle Necmettin öğretmeni şehit eden teröristlerin aynı kişiler olduğu değerlendiriliyor." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...