Hükûmet internet bağımlılığı için harekete geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Hükûmet internet bağımlılığı için harekete geçti

GÜNDEM Haberleri  / Sabah

Hükümet, uyuşturucu ile mücadele eylem planının kapsamını genişletti. Uyuşturucunun yanı sıra özellikle gençlerin asosyalleşmesini, okuldaki başarılarını, iletişimlerini etkileyen internet bağımlılığı ile alkol ve sigarayla mücadeleyi de kapsam alanına aldı.

Bununla ilgili uzman kişilerle bir araya gelinecek. Atılacak adımlar eylem planına dönüştürülecek. Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu tarafından yürütülecek mücadelede kendi alanlarında uzman kişiler tarafından oluşturulacak politika laboratuvarları etkin kullanılacak. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çalışmalardan sorumlu olacak.

VERİ TABANI OLUŞTURULACAK
Hükümet internet bağımlılığının yanı sıra uyuşturucu ile de mücadele için yeni adımları devreye sokacak. Öncelikle uyuşturucu kullananlarla ilgili bir veri tabanı oluşturulacak. Yine Türkiye'de uyuşturucu kullanımıyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın da katılımıyla geniş çaplı araştırma yapılacak. Bu araştırmada uyuşturucunun nasıl temin edildiği, uyuşturucu kullanım yaşının ne olduğu, gençleri uyuşturucuya sürükleyen nedenler araştırılacak. Gençlerin uyuşturucu bataklığına sürüklenmemesi için okul çevrelerinde daha önce narko timler kurulmuştu. Yeni eğitim-öğretim yılında hükümet hem bu narko timlerin sayısını artıracak, hem de ekiplerini güçlendirecek. Hükümet, internet ve uyuşturucu ile mücadelenin yanı sıra sigara ile mücadelesini de etkin bir şekilde sürdürecek. Kapalı mekanlarda sigara yasağının delinmemesi için yakın takipte olacak. Ayrıca sigara ile mücadele için sivil toplum örgütleriyle temasa geçilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...