Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devlet para verecek adam arıyor

Devlet para verecek adam arıyor

GÜNDEM Haberleri

Başvuru azlığı nedeniyle TÜBİTAK bütçesinin bir kısmının iade edildiğini belirten Bakan Ergün, destek olacak proje aradıklarını söyledi.

Devlet, Ar-Ge teşviki kapsamında destek alacak işadamı arıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, başvuruların azlığı nedeniyle TÜBİTAK'ın bütçesinin bir kısmının geçen yıl iade edildiğini belirterek, kaynağın bu yıl da iade edilmemesi için işadamlarına çağrıda bulundu. Ergün, işadamlarını "Ar-Ge teşvikinden yararlanın" dedi. Hükümet, sanayicileri, firmaları, üniversiteleri 'Ar-Ge' yapmaya teşvik etmek amacıyla kesenin ağzını açtı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ar-Ge yapan firmalara 3.5 milyon liraya kadar hibe desteği verecek. Ar-Ge merkezi kuran firmalar için Gelir Vergisi muafiyetini 2023 yılına kadar uzatacak olan Bakanlık, Ar-Ge merkezi kurmada tam zamanlı eleman sayısının 50'den 30'a çekecek.
Bakandan sanayicilere sitem
"Başvuru azlığından TÜBİTAK bütçesinin bir kısmını geçen sene iade ettik" diyen Bakan Ergün, sanayicilere sitem ederek, "Paramız var, kullanacak adam arıyoruz" dedi. Ergün, Ar-Ge merkezi kuran firmalar için Gelir Vergisi muafiyetini 2023 yılına kadar uzatacaklarını açıkladı. Ergün, "Yapacağımız çalışma ile bu muafiyeti 10 yıl daha uzatıyoruz. Bu önemli bir süre" dedi. Ar-Ge merkezi kurmada tam zamanlı eleman sayısının 50 olduğunu hatırlatan Bakan Ergün, "Bunu 30'a çekmek için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
3.5 milyon lira hibe
BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, firmaları Ar-Ge'ye yönlendirmek amacıyla yeni bir destek programını hayata geçireceklerini belirterek, şöyle konuştu: "Yatırım Destek Programı adı altında yeni bir mekanizma kuracağız. Maliye Bakanlığı'yla görüşmelerimiz son aşamada. Özellikle yeni girişimcilerin, tekno-girişimcilerimizin, Ar-Ge yapan KOBİ'ler ile büyük ölçekli firmaların yararlanacakları bu destekle, 3.5 milyon liraya kadar hibe desteği ve yine kredi faiz desteği vermeyi planlıyoruz. Bu desteği orta ve ileri teknoloji alanlarda Ar-Ge projesi yapan firmalara ve girişimcilerimize öncelikle vereceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...