HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kayıp Leyla Aydemir için polisi harekete geçiren telefon!

Düzenleyen:
Kayıp Leyla Aydemir için polisi harekete geçiren telefon!
Leyla Aydemir, Haber

GÜNDEM Haberleri

Ağrı'da Leyla Aydemir'in kaybolması olayında aranan ‘camı kırık, transit minibüs’ Mardin-Midyat arasında görüldü. Görgü tanığı aynı tarifi yaptı: Arka camı kırık beyaz transit köyümüze geldi. Bir kadın, iki erkek... Kadın kapalı, şeker dağıtıyorlardı

Ağrı’da, Ramazan Bayramı’nın birinci günü ziyaretine gittikleri dedesinin Bezirhane köyündeki evinin önünde oynarken kaybolan 3 yaşındaki Leyla Aydemir’i arama çalışmaları, altıncı gününde de sürüyor. Leyla Aydemir’in babası Nihat Aydemir, olay günü görülen içerisinde 2 kişinin bulunduğu beyaz renkli minibüste kızının da olduğunu öne sürerken, ilginç bir gelişme yaşandı. Adının Aynur olduğunu söyleyen bir kadın Mardin’den aradığını belirterek, olayda sözü geçen beyaz transitin köylerine geldiğini söyledi ve şu bilgileri verdi:

Mardin ile Midyat arasındaki Anıttepe Köyü’nde oturuyorum. Bayramın ikinci günü saat 4-5 sıralarında köyümüze arka camı kırık, beyaz transit minibüs geldi. İçinde kapalı bir kadın ve iki erkek vardı. Erkeklerden biri 30 diğeri 45 yaşlarındaydı. Erkeklerden biri ve kadının elinde akrep dövmesine benzeyen bir dövme vardı. Kadın kapalıydı ama anladığım kadarıyla dindar ayağına yatıyordu. Kadın köyde gördüğü bir çocuğa ‘Arabada eşim var, eşimin yanına git sana şeker-para verecek onları arkadaşlarına dağıtırsın’ demiş. Bu sırada köyden bir kadın arabanın kırık camını görünce bu kadına ‘Elalemin çocuğuna para dağıtacağınıza gidip arabanızın camını yaptırın’ diye bağırmış. Bu sırada minibüste 4 çocuk dahna olduğunu görünce bu kadına ‘O çocukları orada niye tutuyorsunuz’ diye kızmış. Bunun üzerine kadın arabaya binmiş ve Mardin’in Ömerli ilçesi yönüne gitmişler.

Polis ve jandarma sözü edilen minibüsün bulunması için geniş çaplı araştırma başlatırken Ağrı Valiliği, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Ağrı İl Jandarma Komutanlığı 16 personel ve köy halkı ile köy içerisinde bulunan bütün boş metruk binalar, ağıllar, ağzı açık çukurlar, dere yatağı ve her yer tek tek aranmıştır. 15 Haziran 2018 günü İl AFAD ekibi bataklık ve sulak alanlarda arama faaliyetlerine başlamış olup, ayrıca civar illerdeki AFAD ekipleri de dahil edilmiştir. 
Leyla Aydemir’in kaybolması olayıyla ilgili kriz maması oluşturulduğu; 5 bin fotoğrafının çoğaltılarak il genelinde dağıtıldığı kaydedildi.
 
‘Oğluma da şeker vermek istemişler’
 
Leyla’nın kaybolduğu Bezirhane köyüne yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta olan Özbaşı köyü sakinleri de beyaz bir minibüsün köye geldiğini ve çocuklara şeker dağıtmak istediğini söyledi. Köylülerden Cesim Elmas, “Çocuklar meydanda top oynuyordu. Oğlum Burak koşarak eve geldi ve bana, beyaz minibüsteki iki kişinin yanlarına gelip, size şeker verelim dediğini ve kendilerinin de korkup kaçtığını söyledi. Ben çocuğa inanmadım. Ama Leyla’nın olayından sonra inandım. Kaçırılan benim çocuğum da olabilirdi” diye konuştu. Elmas’ın oğlu 8 yaşındaki Burak Elmas ise “Biz top oynarken beyaz minibüs yanımıza gelip durdu ve içinde iki kişi vardı. Gelin size şeker verelim dediler. Biz korkup kaçınca onlar da hızla köyden uzaklaştı. Şimdi beyaz bir minibüs gördük mü hepimiz kaçıyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...