Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2018 MEB sözleşmeli Öğretmenlik Atama Tercih Sonuçları açıklandı mı | 24 Temmuz Öğretmen atama sonuçları öğren

Düzenleyen:
2018 MEB sözleşmeli Öğretmenlik Atama Tercih Sonuçları açıklandı mı | 24 Temmuz Öğretmen atama sonuçları öğren

GÜNDEM Haberleri

2018 MEB sözleşmeli öğretmenlik atama tercih sonuçları açıklandı mı ve öğretmen atama sonuçlarını öğrenmek isteyenler haberimize bakabilir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen tarihe göre 2018 MEB sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları bugün açıklanıyor. Adaylar ise sözleşmeli öğretmenlik ilk atama tercih başvurusu ne zaman sona erecek, 2018 MEB sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları açıklandı mı, sözleşmeli öğretmen atama sonuçları öğren gibi detayları araştırıyor.

2018 öğretmen atama sonuçlarını öğrenmek isteyenler, 2018 MEB sözleşmeli öğretmenlik atama tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak içerisinde sorguluyor. Öğretmen atama sonuçlarını belli olur olmaz haberimizde yer alacak. 2018 yılı için sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarının bugün açıklanacağı ifade edildi. Binlerce sözleşmeli öğretmenin atama sonuçlarının belli olacağı 2018 MEB sözleşmeli öğretmen atama sonuçları hem adaylar hem de aday yakınları tarafından merak içerisinde sorgulanıyor. İşte detaylar...

TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

NASIL ÖĞRETMEN OLUNUR?

Öğretmen olabilmek için öncelikle adayların ilkokul, ortaokul, lise eğitimlerini tamamlamalı ve üniversiteleri Eğitim Fakülteleri ya da Fen Edebiyat Fakültelerini kazanmaları gerekmektedir. Eğitim Fakültelerini kazanan öğretmen adayları diplomalarını aldıklarında önlerinde öğretmen olmak için engelleri kalmamakta olup Fen Edebiyat Fakültelerini bitirenler formasyon derslerini alması gerekmektedir.

Yine üniversitelerin diğer fakültelerini bitiren adaylarda öğretmen olabilmektedir ancak bu adayların öğretmen olabilmeleri için yine formasyon derslerini alması gerekmektedir. Tüm eğitimler bittikten sonra adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS, Eğitim Bilimleri ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT'ye girmektedir. Daha sonra MEB'in açtığı kadrolara başvuru yapan adaylar mülakatlara tabii tutulmakta ve tüm bu adımlardan başarılı olanlar MEB bünyesinde öğretmen olmaktadır.

ATANAN 4+2 YIL ÇALIŞACAK

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sonucu ataması çıkan öğretmenler atandıkları ilde 4 yıl süresince sözleşmeli olarak çalışacak. Her sene öğretmenlerle sözleşme yenilenecek. 4 yıl süresi sonunda öğretmenler kadroya alınacaklar. 2 yıl da kadrolu olarak çalışacak öğretmenler atandıkları yerde toplamda 6 yıl çalıştıktan sonra faklı illere tayin isteyebilecek. Eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme isteyecek olan öğretmenler 4 yıl sözleşmeli oldukları için bu haktan yararlanamayacaklar. 4 yılın sonunda kadroya geçtikten sonra eş durumu tayin başvuru hakkı elde edecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki okullarda istihdam edilmek üzere öğretmen atamaları yapılıyor. 17 Temmuz itibariyle tercihleri başlayan sözleşmeli öğretmen adayları, atama tercih başvurularını 20 Temmuz Cuma gününe kadar MEB'e yapabilecek.  20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için tercihler, sözlü sınav sonuçlarına TC kimlik numaraları ile  "www.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecek. Adayların tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum”, “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini mutlaka işaretlemesi gerekecek. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. 

Bilindiği üzere sözleşmeli öğretmenlik için atama tercihleri 17-20 Temmuz 2018 tarihleri arasında alınacak ve 23 Temmuz 2018 pazartesi günü ise atama sonuçları açıklanacak. Sözleşmeli öğretmen adayları ise başvuruların alındığı atama döneminde nasıl bir yol izlemesi gerektiğine dair çoğunlukla tedirginlik yaşamaktadır. Hatta tercihler öyle bir büyür ki gözünde daha baştan atanamama korkusuyla bile baş başa kalabiliyorlar. Aslında yaşadığı karamsarlık ve tercih konusunda net bilgiye sahip olamayışı tüm olumsuz duyguların oluşmasına sebep olmaktadır.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TERCİHLERİ BAŞLADI

Türkiye'nin dört bir yanında Milli Eğitim Bakanlığı MEB'e bağlı okul öncesi eğitim, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise eğitim kurumları bulunmakta olup bu eğitim kurumlarında toplam bir milyona yakın öğretmen görev yapmaktadır. Merekle beklenen atama tercihleri 17 Temmuz ile 20 Temmuz arasında alınacak. Atama sonuçları ise 23 Temmuz'da belli olacak. Adaylar, sözlü sınav sonuçlarına TC kimlik numaraları ile  "www.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI İÇİN İSTENEN BELGELER

1) Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet)

 2) Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir)

 3) Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği

 4) Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi

 5) Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...