Askıda ekmek projesi nedir? İşte Bahçeli'nin söylediği askıda ekmek projesinin detayları

Düzenleyen:
Askıda ekmek projesi nedir? İşte Bahçeli'nin söylediği askıda ekmek projesinin detayları

GÜNDEM Haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Askıda ekmek projesini başlatıyorum. Ekmeğe yapılan yüzde 15 zam insani ve vicdani değil'' diyerek yetkililere sitemde bulundu. ''Askıda ekmek projesi'' çağrısı da yapan Bahçeli'nin bu çıkışının ardından şimdi herkes askıda ekmek projesi nedir, askıda ekmek projesi ne işe yarar gibi sorulara cevap arıyor.

Askıda ekmek projesi nedir, askıda ekmek projesi ne işe yarar ve Bahçeli askıda ekmek projesi başlatıyorum diyerek neyi kast etti? gibi soruların cevabı bu haberde yer alıyor. Ekmeğe yapılan yüzde 15'lik zammın ardından tepkiler gelmeye devam ediyor. Yapılan zamma MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de tepki gösterdi. Bahçeli, yüzde 15'lik zammın insani ve vicdani olmadığını belirterek askıda ekmek projesini başlattığını duyurdu. Vatandaşlar da askıda ekmek projesi nedir, askıda ekmek projesi ne işe yarar, Bahçeli'nin söylediği askıda ekmek projesi ne işe yarar gibi detayları merak ediyor. İşte askıda ekmek projesi ile ilgili aradıklarınız... 

Bahçeli: Askıda ekmek projesini başlatıyorum

Ekmek fiyatlarındaki artış dikkatle takip edilmeli. Ekmeğin kilosuna yüzde 15’lik zam insani ve vicdani boyutta değil. Bu sebeple Ankara’da özellikle de Çankaya’dan başlamak üzere ‘Askıda ekmek projesi’ni başlatıyorum. Hali vakti yerinde her vatan evladı kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli. Eğer iki ekmek alacaksa üç ekmek parası ödemeli. Bir ekmeğin askıya alınmasını fırıncı ile paylaşmalı. Fakir fukara kardeşlerim, durumu yerinde olmayan insanlarımız fırına veya ekmek satılan yerlere gittiğinde ‘Bana askıdan bir ekmek verebilir misin?” diyebilmeli. Böylelikle kültürümüzün dayanışma ve yardımlaşma dinamikleri harekete geçirilebilmeli. Unutmayalım ki, inancımız ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ esasına dayanmaktadır.

Gazetecilerin, “Talimat verdiniz mi” sorusunu da MHP Lideri, “Gerekli talimatları veriyoruz. Çalışmaları ve girişimleri başlatıyoruz” şeklinde yanıtladı.

İstanbul'da askıdaki ekmekler
Baykar Fırın: Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Sarıyer
Safranbolu Fırını: Küçükyalı, Maltepe
Panayır Fırın: Erenköy tren istasyonu

İzmir'de askıdaki ekmekler
Bereket Taş Fırın Ekmeği: Atakent, Karşıyaka
Meşhur Köprübaşı Odun Ekmeği: Urla merkez
Dostlar Fırını: Malgaca Pazarı, Urla

Diğer illerde askıdaki ekmekler
Balıkesir: Fırıntaş, Toplu taşıma merkezi (Adres belirtilmemiş, desteğinizi bekliyor)
Eskişehir: Odunpazarı Ekmek Fabrikası (Adres belirtilmemiş, desteğinizi bekliyor)
Yalova: Efsane Fırın (Adres belirtilmemiş, desteğinizi bekliyor)
AnkaraHalk Ekmek büfesi: Hoşdere caddesi, Atakule

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...