Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kremlin duyurdu! Rusya, İran ve Türkiye...

Düzenleyen:
Kremlin duyurdu! Rusya, İran ve Türkiye...

GÜNDEM Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Putin, Başkan Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin eylül ayı başında üçlü bir zirve gerçekleştirebileceği belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Başkan Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin eylül ayı başında üçlü bir zirve gerçekleştirebileceği belirtildi.

"EYLÜL AYI BAŞINDA ÜÇLÜ ZİRVE GERÇEKLEŞEBİLİR"

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile eylül ayı başında üçlü bir zirve gerçekleştirebileceği duyuruldu.

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Türk, Rus ve İranlı liderler arasında Suriye krizinin çözümüne ilişkin üçlü zirvenin, eylül başında yapılmasına dair çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk, Rus ve İranlı liderler arasında Suriye krizinin çözümüne dair İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenmesi planlanan zirveyi değerlendirdi.

"KAMUOYU BİLGİLENDİRİLECEK"

Söz konusu zirve çalışmalarının devam ettiğini aktaran Peskov, "Türk, Rus ve İranlı liderler arasında Suriye krizinin çözümüne ilişkin üçlü zirvenin eylül başında yapılmasına ilişkin çalışmalar yürütülüyor. Zirveye ilişkin takvim üzerinde diplomatik kanallar üzerinden uzlaşma sağlandığında kamuoyunu bilgilendireceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, dün yaptığı açıklamada, Suriye'ye ilişkin devam eden Astana Süreci'nin ikinci toplantısının Ankara'da yapıldığını hatırlatarak, "Üçüncü toplantının eylül ayının ilk haftasında Tahran'da yapılması planlanmakta. Tam tarihler kesinleştiği zaman onu da paylaşacağız. Özellikle Suriye'deki savaşın diplomatik yollardan sona erdirilmesi için Astana sürecini önemsiyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...