Canlı yayında hırsızlık

Canlı yayında hırsızlık

GÜNDEM Haberleri

Akın İpek, 4 yıl boyunca kaçırdığı 11 milyon değerindeki altınları ‘kutsal hoca payı’ olarak FETÖ elebaşı Gülen’e aktarmış!

Ebru Karatosun ANKARA

FETÖ’nün firari finansörü Akın İpek’in halka açık Koza Altın AŞ’ye bağlı Mastra Altın Madeni’nde üretilen bazı altınların sisteme sokulmayarak kaçırdığına ilişkin yürüttüğü soruşturma tamamlandı. İddianamede, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Gümüşhane’de bulunan Mastra Altın Madeni’ne yaptığı ziyaret sırasında yapılan canlı yayında deşifre olan hırsızlıkta, 5 külçe dökülen altının kayıtlara 4 külçe olarak geçirildiği belirlendi. Altın odası kayıt defterine de söz konusu 4’üncü külçe altının ise gramının eksik girildiği kaydedilen iddianamede, ilk 3’ünün miktarı 15 ila 17 kilogram arasında değişkenlik gösterirken sonuncusunun ise 6,89 kilogram olarak kayıtlara geçtiği dikkat çekti. İpek’in hırsızlığının 2013’teki canlı yayındaki olayla kalmadığı, 2011-2015 yılları arasında diğer madenlerden de altın kaçırdığı tespit edildi. Kaçırılan altınların ‘kutsal hoca payı’ olarak FETÖ elebaşı Gülen’e verdiği aktarılırken; toplamda 10 milyon 916 bin 405 TL kaçırdığı tespit edildi. İddianamede, İpek’in madenlerden çıkarılan altın ve gümüş için devlete ödemesi gereken parayı da kaçırdığı vurgulandı. Maden İşleri Genel Müdürlüğüne 20 milyon 872 bin TL ve Maden Tetkik ve Arama’ya yüzde 1,5’lik payı olarak 7 milyon 922 bin TL’nin ödenmediği de iddianamede yer aldı.
İddianamede ayrıca, altın üretim işletmesi için kritik öneme sahip altın döküm odasındaki kamera kayıtlarının da saklanmadan silindiği aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...