Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sarıkaya’ya FETÖ’den tutuklama

Düzenleyen:
Sarıkaya’ya FETÖ’den tutuklama

GÜNDEM Haberleri

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından meslekten ihraç edildikten sonra gözaltına alınan eski Van özel yetkili savcısı Ferhat Sarıkaya dün FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

Ebru Karatosun ANKARA

Ferhat Sarıkaya’nın, 2006-2013 yılları arasında FETÖ’yle bağlantısının olduğu ve meslekten ihraç edildikten sonra örgütten parasal yardım aldığı aktarılan gerekçede şunlar yer aldı: “2006 yılında örgüt tarafından yurt dışına gönderildiği ve bu süre zarfında tüm ihtiyaçlarının karşılandığı, 2011 yılında görevine iade edilmesinin ardından Türkiye’ye döndükten sonra da yardımların örgüt mensubu Mehmet Saltan aracılığıyla devam ettiğini beyan etmiştir.”Örgütten 2013 Mart ayına kadar maddi yardım aldığını kaydeden Sarıkaya “Bu irtibatı örgütsel aidiyet ve mensubiyet kabulüyle yapmadım” ifadelerini kullandı. Sarıkaya, 2005 yılında Şemdinli Kitabevi’nin bombalanması ve ardından ilçede çıkan olayları soruşturmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...