Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demirtaş için hem fezleke, hem iddianame düzenlendi

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Demirtaş için hem fezleke, hem iddianame düzenlendi

GÜNDEM Haberleri  / IHA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten fezleke, eski Başbakan Davutoğlu'na hakaretten ise iddianame düzenlendi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a alenen hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 8 ay hapis cezası istemiyle fezleke hazırlanırken, yine aynı konuşmada eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

İKİ AYRI SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Rusya ziyareti dönüşü 24 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaptığı konuşmada hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hem de eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği gerekçesi ile başlattığı iki ayrı soruşturma tamamlandı.

ADALET BAKANLIĞI'NA FEZLEKE GÖNDERİLDİ

Eski Başbakan Davutoğlu'na hakaret ettiği gerekçesi ile Demirtaş hakkında, "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenirken, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan da kovuşturma açılabilmesi için Adalet Bakanlığı'na fezleke gönderildi.

RUSYA DÖNÜŞÜ KONUŞMA YAPTI

Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçlaması ile ilgili olarak yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanarak Adalet Bakanlığı Cezaişleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilen fezlekede, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya ziyareti dönüşü İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği belirtildi.

ERDOĞAN'IN ŞİKAYETİ YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Demirtaş'ın soruşturmaya konu sözlerine ilişkin bir şikayetinin bulunmadığı, bazı vatandaşların şikayeti üzerine soruşturmanın başlatıldığı bilgisine yer verilen fezlekede, " Cumhurbaşkanının şikayetinin olmaması soruşturmanın başlamasına ve devam etmesine engel değildir" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mağdur sıfatı ile yer aldığı fezlekede, "Şüphelinin suçlamadan haberdar olması, savunma ve delillerini bildirmesi için adresine çıkarılan davetiyeye rağmen, süresi içinde delillerini Cumhuriyet Başsavcılığımıza ulaştırmadı" ifadelerine yer verildi.

4 YIL 8 AY HAPİS CEZASI İSTENDİ

Fezlekede, Demirtaş hakkında "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle kovuşturma yapılabilmesi için izin talep edildi.

DAVUTOĞLU'NA HAKARET SUÇLAMASI

Demirtaş hakkında, yine aynı konuşmada o zaman Başbakan olan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği gerekçesi ile iddianame düzenlendi. Demirtaş'ın savunma ve delillerini bildirmesi için çıkarılan davetiyeye yanıt vermediği belirtilen iddianamede, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan mağdurun Cumhurbaşkanı ile birlikte Rusya Başkanı ve Dışişleri Bakanı'nın peşinde koşan, randevu almak için her yolu deneyen birisi olarak gösterildiği belirtildi.

KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI

Mağdur Davutoğlu'nun şüpheli Demirtaş'ın suç unsuru içeren konuşmasında Başbakan olduğu hatırlatılan iddianamede, şüphelinin açıklamasında kullandığı ifadelerin kabuledilebilir eleştiri sınırlarını aştığı, Türkiye Cumhuriyet Başbakanı'nın kişilik haklarına haksız saldırı niteliği taşıdığının kabul edilmesi gerektiği belirtildi.

2 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

İddianamede Demirtaş'ın, "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

İddianamenin gönderildiği Bakırköy 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...