Anne babalar bu önerilere dikkat!

Düzenleyen:
Anne babalar bu önerilere dikkat!

SAĞLIK Haberleri

İştahsız çocuklar ebeveynleri çileden çıkartıyor. Anne babalara 'zorla güzellik olmaz' diye seslenen diyetisyen Pınar Kural Enç, şu önerilerde bulunuyor.

"Süt içirmek için nasıl sevdiğini deneyerek bulun. Sütlaç-muhallebi gibi tatlılar yapabilirsiniz. Olmuyorsa ısrar etmeyin, yoğurt, peynir, et ve yumurta ile de protein ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Köfte sert geliyorsa, dolmalara kıyma ekleyin. Kırmızı et sevmiyorsa, balık ya da tavuk etini deneyin. Yumurta sarısı, yoğurt, süt ve peynir de et yerine geçebilir. Sebzelere gelince; salatalık ve havuç gibi sebzeleri çiğ olarak, çubuk biçiminde hazırlayın. Bu sunum hoşuna gidebilir. Sevdiği yemeklere, rendelenmiş olarak sebze ekleyin. Yememekte ısrar ediyorsa, meyveler de sebze yerine geçer. İstediği meyveleri ya da meyve sularını verin."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...