Şahin: Doğal afet şehidi diye bir şehitlik yok

/ Kaynak: İHA
Şahin: Doğal afet şehidi diye bir şehitlik yok

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Afyon'da yaşanan patlamada şehit olan askerlerin "doğal afet şehidi" sayıldığı yönündeki haberlere tepki gösterdi.

nbsp; nbsp;Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Afyon'da yaşanan patlamada şehit olan askerlerin "doğal afet şehidi" sayıldığı yönündeki haberlere tepki gösterdi. "Doğal afet şehitliği diye bir şehitlik yok" diyen Bakan Şahin, "Bu kavram üzerinden şehitlerimizin ve ailelerinin yıpratılmasını ve üzüntülerinin arttırılmasını doğru bulmuyorum" dedi. nbsp; nbsp;
nbsp; Bakan Fatma Şahin, Sütlüce'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yatırım ve Hizmetleri Bilgilendirme Merkezi'ni ziyaret etti.

##tgvideo##

Basın mensuplarının Afyon'da yaşanan patlamada şehit olan askerlerin "doğal afet şehidi" sayıldığı yönündeki sorularını yanıtlayan Fatma Şahin, "Doğal Afet şehitliği diye bir şehitlik yok. TSK gerekli açıklamayı yaptı. Orada bir iç yönerge var yönetmelik bile değil. Şehitlerimizin defnedilebilmesi ile ilgili Genel Kurmay'ın hazırladığı bir iç yönetmelik bu. Dolayısıyla Afyon'daki şehitlerimizle ilgili sayın başbakanımızın söylediği 'aileler kesinlikle mağdur olmayacak onlar rahat olsunlar' dedi. Şehit yakınları ve gazilerimiz bizim canımız çiğerimiz. Biliyorsunuz çok güçlü bir paket çıkardık. Muhtaçlık belgesini kaldırdık, tazminatları arttırdık, aylıkları arttırdık. Bunları yapan bir iktidarız. Afyon şehitlerimizle ilgili sürece de bu anlayışla devam edeceğiz. Bu kavram üzerinden şehitlerimizin ve ailelerinin yıpratılmasını ve üzüntülerinin arttırılmasını doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...